Väx och vinn med Agtech Challenge – din idé kan göra skillnad

Har du en idé som ökar lönsamheten för Sveriges företag inom lantbruk, trädgårdsodling eller rennäring. Nu har du möjligheten att bilda ett team och förverkliga din idé eller utmaning. Anmäl dig gärna nu, men senast 30 november!

Syftet med Hushållningssällskapets Agtech Challenge är att genom en innovationstävling utveckla koncept för Sveriges alla företag inom lantbruk, trädgårdsodling eller rennäring och målet är att öka lönsamheten och hållbarheten i Sverige genom innovation och digital utveckling.

I Hushållningssällskapets innovationstävling Agtech Challenge får du chansen att utveckla en idé till ett koncept. De tävlingsbidrag som går vidare kommer att utvecklas i ett team som ska bestå av olika professioner till exempel lantbrukare, företag, studenter/forskare och en coach från Hushållningssällskapet. Teamens bidrag kommer att kunna ses av 30 000 intresserade mässbesökare sommaren 2021.

Prisceremoni kommer att hållas 7 oktober 2021 och de vinnande lagen får ett diplom undertecknat av Hushållningssällskapets högste beskyddare H.K.H Prins Carl Philip. Förutom ett nätverk, stöd för utvecklingen och uppmärksamhet kan teamet vinna:

Första pris 150 000 kr

Andra pris  50 000 kr

Tredje pris 25 000 kr

Det är en tävling med team som kommer att finnas på flera orter runt om i SverigeVarje team kommer att ställa ut sina tekniska koncept på lantbruksmässor där de möter en tävlingsjury som bedömer deras bidrag. Idén ska ha potential att utvecklas till en produkt eller tjänst och ska skapa nytta för miljön och lönsamheten för företag inom lantbruk, trädgårdsodling eller rennäring. Tävlingsbidragen bedöms utifrån kriterierna värdeskapande, användarnytta och hållbarhet.   

Vi hoppas och tror att Agtech Challenge lägger grunden för nya produkter och tjänster som på allvar gynnar lönsamheten och miljön för våra svenska livsmedelsproducenter. Vi förväntar oss även att detta skapar nya innovationsföretag, nya samarbetsformer och kontaktytor mellan teknikföretag, lantbruksföretag och studenter/forskare som på sikt attraherar ny kompetens och skapar nya arbetstillfällen.

Anmäl dig till Agtech Challenge nyhetsbrev

    Genom att bocka i "jag accepterar" samtycker du till att vi lagrar din e-postadress så att vi kan sända nyheter och förfrågningar till dig. Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom skicka ett mail till ulla.frisk@hushallningssallskapet.se
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 

Våra partners

Nyhetsbrev att läsa!

Agtech Challenge styrgrupp

Cecilia Ryegård, vd Agrovektor AB
Sven Norup, vd Norups Gård
Charlotte Norrman, docent Linköpings Universitet
Karin Ahlberg Eliasson, vd Hushållningssällskapet Jämtland

Tävlingsjury

Bo Selerud, vd HS Konsult, tävlingsjuryns ordförande
Johan Ocklind, vd Vadsbo Mjölk
Kristina Yngwe, riksdagsledamot
Helena Silvander vd Tillväxtbolaget
Ulrik Wedelin, bankdirektör Handelsbanken Skog och lantbruk
Peter Annas, direktör R&D & Innovation Lantmännen
Lilian Almroth, chefredaktör LRF Media
Helene Oscarsson, kommunikations- och utvecklingsansvarig Vreta Kluster