Matkompetenscentrum Jämtland Härjedalen
Matkompetenscentrum Jämtland Härjedalen är ett avslutat samarbetsprojekt för livsmedelsproducenter och besöksnäringen i Jämtlands län.
Det gör vi genom att driva på efterfrågan av lokalt producerad mat. I Jämtlands län finns en rik matkultur i ett attraktivt landskap med storslagen natur där råvaror produceras under goda produktionsförutsättningar. Våra matföretag har en stor potential att stärka länet som reseanledning, både nationellt och internationellt. Livsmedelsproducenter och mathantverkare i Jämtlands län har efterlyst en organisatorisk tillhörighet med någon som koordinerar verksamheten.
Genom projektet Matkompetenscentrum Jämtland Härjedalen kan Hushållningssällskapet stödja branschen i detta. Det sker genom utbildning, paketering och erfarenhetsutbyte samt genom att ge möjlighet till livsmedelsföretagen att gemensamt jobba med utvecklingsfrågor i ett matgille. På det sättet kan länets matföretag samordna måltidsupplevelser för besöksnäringen och bli mer lönsamma på kuppen!
Projektet Matkompetenscentrum Jämtland Härjedalen är delfinansierat av europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och är ett samarbete mellan Hushållningssällskapet Jämtland, Matakademien och Jamtli.