Växtodling

Med bred kompetens som inhämtas från forskning, fältförsök och omvärlden kan vi ge dig individuell och oberoende rådgivning inom växtodlingsområdet.

Ekonomi

Hos oss får du som är företagare allt på ett och samma ställe. Våra ekonomer är experter på landsbygdsföretag och de gröna näringarna.

EU

Med flera hundra års erfarenhet av jord, djur, ekonomi och miljö ser våra rådgivare till att din SAM-ansökan blir komplett och korrekt, optimerad utifrån din gårds förutsättningar.

Horto & trädgård

Du ska se resultat både för grödor och affärer när du anlitar oss för rådgivning. Det är vår utgångspunkt som oberoende horto- och trädgårdsrådgivare.

Bygg

Vi är specialister på byggrådgivning till lantbrukare, hästägare och andra landsbygdsföretag. Du kan anlita oss för stora eller små investeringar och du kan göra det under hela eller delar av proce...

Miljö

Dagens lantbrukare förväntas uppfylla en rad miljökrav. Miljörådgivarna ser till att du håller dig uppdaterad på gällande regler och uppfyller dokumentationskraven.

Vatten

Hushållningssällskapets fiske- och vattenrådgivare arbetar med allt från personlig rådgivning till samordning av större projekt.

Energi

Skulle du kunna spara pengar på smarta energilösningar? Vi guidar dig till lösningar som ger resultat på sista raden.

Djur

Nöt, mjölk, gris, lamm, häst - din framgång är vårt fokus oavsett vilken djurproduktion eller djurverksamhet du har. I rådgivningen utgår vi alltid från din unika situation.

Greppa Näringen - kostnadsfritt rådgivningskoncept

Inom Greppa Näringen erbjuds individuell rådgivning, kurser och gårdsvandringar för dig som är lantbruksföretagare.

Greppa näringen

Skörda lika – för jämställdhet och lönsamhet inom gröna sektorn

Antalet kvinnliga lantbrukare ökar stadigt, samtidigt som det finns utmaningar i jämställdhetsfrågorna. Hushållningssällskapet driver projektet med fokus på att öka jämställdheten i de gröna näringarna, brett i hela branschen.

Läs mer

Fler nyheter

Till kalender

Rådgivare inom lantbruk och horto

HIR Skåne är ett ledande konsultföretag inom lantbruk och trädgård. Vi hjälper dig att öka lönsamheten och utveckla ditt företag. Vår rådgivning är oberoende och fri från kommersiella intressen.