Ökad ekologisk grönsaksodling genom virtuella studieresor med mentorskap

Är du intresserad av ekologisk grönsaksodling och vill se hur etablerade grönsaksodlare gör? Följ med på vår virtuella studieresa till åtta grönsaksodlare i Sverige!

Du kan följa med på studieresan hemifrån via webben genom att ta del av filmade besök hos 8 stycken professionella, duktiga grönsaksodlare.

Studieresan har sänts som åtta webbinarier under hösten 2021 och våren 2022. Vid varje webbinarium visades det inspelade studiebesöket uppdelat i tre filmer med tid för frågor och kommentarer mellan filmerna. Alla studiebesök och inspelade webbinarier finns att titta på helt kostnadsfritt på Hushållningssällskapets webbkursportal.

Nästa fas i projektet var  mentorskapet, som pågick under 2022. Mentorskapet riktar sig till både personer utan grönsaksodlingserfarenhet och till de som redan odlar, men vill ha en mentor att bolla tankar och frågeställningar med.

I projektet samverkar Hushållningssällskapet Västra, Hushållningssällskapet Norrbotten – Västerbotten, HS Konsult och HIR Skåne. Deltagandet är kostnadsfritt och projektet finansierades med hjälp av medel från Jordbruksverket inom ramen för den svenska livsmedelsstrategin. Rådgivarna från de deltagande hushållningssällskapen drev projektet, från filmning till mentorskap.

Följ med på en spännande resa!

På dessa gårdar finns det virtuella studiebesök att titta på!

Knaltens Trädgård, Rikkenstorp – den levande finngården, Åsängsgården, Biskopshagens odlingar, Lya gård 101, Källsprång, Kollinge torpargård, Asketorpsgrönsaker.

Alla mentorsgårdar i projektet

Knaltens Trädgård, Rikkenstorp – den levande finngården, Åsängsgården, Biskopshagens odlingar, Lya gård 101, Källsprång, Kollinge torpargård, Asketorpsgrönsaker Lantbruk Owe Johansson, Lilla Jordbruket, Näsets gröna, Jordnära

För att läsa mer om gårdarna i projektet och se de studiebesök som sänts skapa ett konto på Hushållningssällskapets webbkursportal.

Så här gör du för att gå in på webbkursportalen, där alla filmer webbinarier mm. till studieresan läggs in efter hand.

Första gången du ska gå en webbkurs hos Hushållningssällskapet måste du börja med att skapa ett användarkonto i vår kursportal:

  1. Skapa ett användarkonto på Hushållningssällskapets webbkursportal.
  2. Ett e-postmeddelande med en länk kommer att skickas till den epost-adress du angett. Bekräfta ditt användarkonto genom att klicka på länken i meddelandet.
  3. Klicka därefter på kurslänken här: Virtuella studiebesök och mentorskap, och ange kurskoden 8484.

Har du redan ett konto på Hushållningssällskapets webbkursportal?
Klicka på kurslänken här: Virtuella studiebesök och mentorskap, logga därefter in på ditt konto med dina användaruppgifter. På sidan för självregistrering till kursen ange kurskoden 8484.
Kursen är anpassad för att läsas på en dator/laptop eller surfplatta (ej mobiltelefon)

Om du har frågor om kursplattformen (exempelvis problem med inloggning) är du välkommen att kontakta Karin Carlsson, karin.carlsson@hushallningssallskapet.se