MatGlad

Gör det enklare att laga mat!

MatGlad är en helt ny variant av digital kokbok med härliga matbilder och instruktioner steg-för-steg. Appen MatGlad finns tillgänglig för alla plattformar (smartphones och läsplattor) och laddas ner från Appstore och Playbutiken/Google Play. Det finns också en version för dator som nås via matglad.nu»

MatGlad är ett hjälpmedel för att kunna planera och laga de dagliga måltiderna. MatGlad gör det enklare och roligare att laga mat för både nybörjare och lite mer vana matlagare. MatGlad ger helt nya möjligheter att följa ett recept jämfört med en vanlig kokbok. Tydliga bilder och symboler, smarta inköpslistor och recept upplagda i korta beskrivningar steg för steg bidrar till att ge matlust och matglädje. Genom sitt pedagogiska upplägg med korta, informativa instruktioner på lätt svenska och sin design gör appen MatGlad det lätt för alla att laga mat och lyckas i köket.

MatGlad är inte bara en kokbok. Om man har MatGlad i sin läsplatta kan man också planera sin egen veckomatsedel med recepten som finns i receptbanken. Matsedeln kopplas sedan till en inköpslista som man kan maila, sms:a alternativt skriva ut eller ha i sin telefon eller surfplatta.

MatGlad – helt enkelt

I appen MatGlad-helt-enkelt stöttas användaren genom hela matlagningen med hjälp av filmsekvenser och talstöd. Den hjälper många med lässvårigheter att bli mera självständiga i sin vardag.

De stegvisa, filmade recepten består av en hel måltid där både huvudrätt och tillbehör lagas så att de blir klara samtidigt. Allting presenteras i kronologisk ordning och man får inga överraskningar på slutet.

Kokboken MatGlad

Kokboken MatGlad är ett komplement till apparna MatGlad och MatGlad-helt-enkelt. I Kokboken MatGlad presenteras recepten på samma överskådliga sätt. Genom sitt pedagogiska upplägg med korta, informativa instruktioner på lätt svenska och sin design gör Kokboken MatGlad det lätt för alla att laga mat och lyckas i köket.

MatGlad är perfekt för det lilla hushållet, alla recept är för två portioner, men kan lätt dubbleras till fyra. I kokboken finns många allt-i-ett-rätter, alltså där hela måltiden lagas i en gryta eller i en form. Det finns också traditionella recept på husmanskost i förenklade varianter för till exempel köttbullar, kålpudding och kalops.

Beställ Kokboken MatGlad från Hushållningssällskapet Västra, se längre ner.

MatGlad – e-skola

MatGlad e-skola är ett lättillgängligt utbildningsmaterial som är pedagogiskt utformat och innehåller kunskap, tips och idéer som är värdefulla för alla när det gäller mat och måltider, men särskilt för de som använder appen MatGlad.

MatGlad e-skola innebär en kompetensförhöjning och vägledning för att inspirera och motivera till bättre måltider. MatGlad – e-skola riktar sig främst till personal i funktionshinderverksamheten, men kan också vara ett praktiskt stöd för alla. För en personalgrupp finns arbetsmaterial i form av diskussionsfrågor, dilemman och tips som hjälper er att utarbeta en handlingsplan för bättre, hälsosammare mat och större självständighet i måltidsarbetet.

MatGlad e-skola består av två arbetsböcker och en webbaserad utbildning (screenversion) för att introducera appen MatGlad. Allt material är kostnadsfritt och finns samlat som PDF-filer på matglad.nu» Arbetsbok 1 och 2 kan också köpas som tryckt material.

MatGlad – Välkommen på middag!

”Välkommen på middag” innebär måltidsglädje och social samvaro för människor som behöver lite extra stöd i vardagen. I ”Välkommen på middag” träffas deltagarna i sina hem och bjuder varandra på middag var sin gång. Hela idén och målet är att träffa nya vänner och ha roligt tillsammans.

Middagsgrupperna består av tre-fyra personer som omväxlande träffas hos varandra. Middagsfixaren bjuder sina vänner på bra, lättlagad och – förstås– väldigt god mat. Mycket fokus läggs på att skapa en trevlig måltidsmiljö, liksom att träna på att umgås och konversera med sina gäster. Genom att lära sig att bjuda in nya vänner utvidgas bekantskapskretsen.

Nu finns också ett faktamaterial, ”Välkommen på middag” mer om mat och måltider som ger en fördjupad kunskap om bland annat områden som näringslära,
livsmedelskunskap, livsmedelshygien och specialkost. Allt baserat på aktuell forskning och vedertagna riktlinjer. Till faktamaterialet finns en studiehandledning, en guide för dig som är ledare eller stödperson för en middagsgrupp i ”Välkommen på middag”.

MatGlad-ambassadör

Att bli MatGlad-ambassadör innebär att man lär sig hur MatGlad-appen fungerar och sedan lär andra hur den används.  Som MatGlad-ambassadör får du möjlighet att lära andra något som du själv tycker är bra och samtidigt öka din självkänsla genom att visa andra.

Med appen MatGlad, och som ambassadör för densamma, ökar självständigheten och självförtroendet hos personer med funktionsvariationer. Genom att använda ny och lättillgänglig teknik anpassad för målgruppen öppnas en ny, innovativ möjlighet för att stimulera intresset för mat och måltider.

Beställ Kokboken MatGlad

Beställ Kokboken MatGlad från Hushållningssällskapet Västra och betala via Swish eller faktura.

Swish

Pris betalning via Swish 280 kr (inkl. moms och frakt).
Swisha 280 kr till Swish-nummer 123 028 90 90 (Hushållningssällskapet Västra)
1. Skriv MatGlad i meddelandefältet
2. Skicka också e-post till margareta.frost@hushallningssallskapet.se med ditt mobilnummer, namn och leveransadress.

Vi har som mål att skicka din beställning inom en vecka från att vi ser din betalning.

Faktura

Företag och myndigheter kan betala via faktura.
Pris betalning via faktura 280 kr (inkl. moms, faktureringsavgift och frakt).

Skicka din beställning till margareta.frost@hushallningssallskapet.se
Ange

  • antal böcker
  • leveransadress
  • fullständig fakturaadress med t ex referenser. Ange e-postadress om digital faktura godkänns.

De allmänna villkor som gäller för våra tjänster finns på hushallningssallskapet.se/allmanna-villkor/

Vår personuppgiftspolicy finns tillgänglig på hushallningssallskapet.se/personuppgiftspolicy-sammanfattning/

Matkonsulterna

Vi jobbar över hela landet oavsett var i landet vi sitter. Välkommen att kontakta oss!

Hitta en kontakt nära dig

MatGlad

På MatGlads hemsida hittar du mer information om apparna, material att ladda ner mm.

Läs mer på MatGlads hemsida

Kokboken MatGlad