Matglädje i alla konsistenser

Aptitretande, lockande och god mat borde vara en självklarhet för alla, även för de med behov av konsistensanpassad kost. Konsistensanpassade måltider ska vara lika goda och varierade som normalkost, och tilltala såväl öga som smaklökar.

Utbildningen ger tips, inspiration och praktiska råd hur den konsistensanpassade maten får bästa kvalitet. Ni får med er både fakta och praktisk kunskap. Vi gör kunskap om konsistensanpassning lättillgänglig och rolig och delar gärna med oss för att ni ska kunna servera riktigt bra konsistensanpassad mat i er verksamhet.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till måltids- och vårdpersonal inom äldreomsorg och hemtjänst. Även intresseorganisationer som samlar äldre och anhöriga har glädje av utbildningen.

Utbildningar inom området

  • Bra mat och måltidsglädje för äldre
  • Service och värdskap, måltidsmiljö och servering
  • Mellanmål, sängkantsmeny och aptitretare
  • Livsmedelshygien
  • Hjälp att äta, ätredskap
  • Mat vid dysfagi; tugg- och sväljsvårigheter

Konsistensanpassat för alla behov; grov paté, timbal och flytande kost

Innehållet kan kombinera och genomföras som kortare eller längre utbildningar där vi gärna varvar föreläsning med smaktester och praktisk matlagning. Vi arbetar även med pedagogiska metoder som workshop, erfarenhetsutbyte och/eller coachning.

Vi kan även hjälpa till att utarbeta riktlinjer, rutiner, informationsmaterial och handlingsplaner inom området mat och måltider.

Kontakta oss för mer information och offert.