Grön inspiration

Dagens matgäster efterfrågar i allt högre grad grönare måltider med det växtbaserade i fokus. Mera grönt smakar inte bara gott utan ger också hälso- och miljöfördelar.

Vi ger inspiration för att skapa grönare menyer vilka kan ackompanjeras av tillval av fisk, kött, ägg eller mejeriprodukter. Utbildningen ger kunskap om nya råvaror, maträtter och tips på hur dessa tillagas. Den goda smaken står i centrum samtidigt som vi hjälper dig att hitta svenska alternativ.

Målgrupp
Utbildningarna vänder sig till personal inom t.ex. restaurang- och måltidsverksamhet, vård och omsorg, pedagoger i skola/förskola. Men även till konsumenter eller företag som vill jobba proaktivt med sin personal, hälsa och hållbarhet. 

Förslag på utbildningsinnehåll:

  • Hållbara matvanor och menyer – viktiga val för miljö, hälsa och ekonomi
  • Bakgrund till de svenska och internationella hälso- och miljömålen
  • Miljö- och hälsomål kopplat till meny och måltider
  • Livsmedelkunskap, förvaring och säsongsanpassning
  • Svenskproducerade alternativ och proteingrödor
  • Flexitarian, vegetarian eller vegan – växtbaserat som bas
  • Vegetarisk matsedelsplanering och erfarenhetsutbyte
  • Tillagning av växtbaserade maträtter, pålägg, såser, sallader
  • Smakfulla serveringsförslag och avsmakning

Innehållet kan kombineras och genomföras som kortare eller längre utbildningar där vi gärna varvar föreläsning med smaktester och praktisk matlagning. Vi arbetar gärna med pedagogiska metoder som workshops, erfarenhetsutbyten och/eller coachning.

Vi kan även hjälpa till att utarbeta riktlinjer, rutiner, informationsmaterial och handlingsplaner inom området mat och måltider.

Kontakta oss för mer information och offert.