Friskvård

Intresset för matens betydelse för hälsa och prestation är stort. Idag vet de flesta av oss att vi bör äta näringsriktig mat och röra på oss för att må bra. Men det inte alltid så lätt att få till vardagens måltider. Vi vill inspirera och motivera till goda matvanor. Kunskap om hur olika energikällor och näringsämnen påverkar kroppen och dess prestation är viktigt för att förstå våra behov. Hur man kan äta för att bli piggare, öka kreativiteten, orka mer och bli på bättre humör. För många yrkesutövare är även bra mat och dryck viktigt för att minska risken för olyckor.

Vi tittar på vad som är bra matval vid olika tillfällen i olika miljöer. Vi serverar enkla tips och idéer som underlättar och främjar god hälsa, både på arbetsplatsen och hemma. Bra hälsoval kan också stärka företagets miljöpolicy och miljöarbete.

Gör ett aktivt val för att förbättra hälsan på arbetsplatsen!

Målgrupp

Våra utbildningar vänder sig till personal på både små och stora företag, kommuner och landsting. Från butik, restauranger och industri till personal inom vården.  Det kan handla både om personal som arbetar dagtid eller har nattskift.

Förslag på utbildningsinnehåll

  • Inspiration för bra mat och måltider
  • Lunchpausens betydelse
  • Bra mat för skiftarbetare
  • Livsstil och hälsa
  • Frukostseminarier
  • Cookshops
  • En smakrik upptäcktsresa för alla våra matsinnen
  • Matval för hälsa och miljö
  • Företagets policy för matval vid fika och event

Innehållet kan kombineras och genomföras som kortare eller längre inspirationsföreläsningar. Vi arbetar även med pedagogiska metoder som teambildande matlagning/cookshops, erfarenhetsutbyte/workshops och/eller coachning. Vårt mål är att erbjuda paketlösningar som passar just den verksamhet där vi befinner oss.

Kontakta oss för mer information och offert.