Svensk Fjällröding

Resan mot din tallrik börjar som ett romkorn på Omegalax fiskodling i Timrå. Som liten sättfisk transporteras fisken med en specialbyggd lastbil till Landösjön i Jämtland där den växer till sig i odlingskassar i sjön. Beroende på temperatur och väderförhållanden kan det ta upp till två år innan rödingen är lagom stor för konsumtion. Då slaktas den i vårt moderna slakteri i direkt anslutning till odlingen. Landörödingen levereras sedan pinfärsk, som hel fisk i storlekarna 500 – 800 g, 800 g+ eller som frusen filé.

Landöröding är vår egen odlade röding

Landösjön är en djup sjö med klart och kallt vatten. Rödingen trivs i det kalla vattnet och växer långsamt, vilket är det bästa för både kvalitet och smak. Våra kunder är grossister, restauranger, fjällanläggningar och privatpersoner. Efterfrågan är större än tillgången men vi gör vad vi kan för att alla som vill ska få njuta av denna delikatess. Bakom odlingen av Landöröding ligger ett långt och gediget avels- och utvecklingsarbete som börjar på Vattenbrukscentrum Norr med avelsfisken Arctic Superior.

Fiskodlingen ägs av Svensk Fjällröding AB och ligger i Krokoms kommun mitt i Jämtland. Svensk Fjällröding AB är ett helägt dotterbolag till Hushållningssällskapet Västernorrland.