Välkommen på middag

Välkommen-på-middag innebär måltidsglädje och social samvaro för personer som behöver lite extra stöd i vardagen. I Välkommen-på-middag träffas deltagarna hemma hos varandra och bjuder på middag var sin gång. Målet är att träffa nya vänner och ha roligt tillsammans. Det finns studiehandledning och faktamaterial för Välkommen-på-middag.

Så här funkar det

Middagsgrupperna består av tre-fyra personer som träffas för att umgås och äta en måltid tillsammans. Varje träff har en middagsfixare som bjuder sina vänner på bra, lättlagad och förstås väldigt god mat. Goda recept från appen MatGlad används som ett stöd vid matlagningen. Man tränar på att göra det mysigt, skapa en trevlig måltidsmiljö och på att umgås.  Viktigast av allt är att träffas och ha roligt!

Vill du vara med?

Det finns två olika sätt att delta i Välkommen på middag. Antingen används konceptet med arbetsmaterial i landets kommuner som ett sätt att arbeta med hälsa och livsstil. Eller så deltar man i kursen ”Välkommen på middag” hos Studieförbundet Vuxenskolan där man erbjuder ett liknande upplägg i form av en studiecirkel. Konceptet innefattar handledningsmaterial riktat till ledare i studiecirklar och/eller personal inom LSS-verksamhet, med tips och idéer på hur man stöttar i matlagningen generellt och för att ordna middagsträffar.

Välkommen på middag genomförs av Hushållningssällskapet Västra och Hushållningssällskapet Halland i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, FUB och service- och gruppboenden i Alingsås och Halmstad Kommun samt Borås stad.