MatGlad/MatGlad 2.0

MatGlad är en digital kokbok med härliga matbilder och instruktioner steg-för-steg som gör det enklare och roligare i köket – alla kan laga mat!

MatGlad är ett hjälpmedel för att kunna planera och laga dagens alla måltider. Appen gör det enklare och roligare att laga mat för både nybörjare och lite mer vana matlagare. Den ger nya möjligheter att följa ett recept, jämfört med en vanlig kokbok. Tydliga bilder och symboler, smarta inköpslistor och recept upplagda i korta beskrivningar bidrar till att ge matlust och matglädje, oavsett förkunskaper. Genom sin design och ett pedagogiskt upplägg med korta, informativa instruktioner på lätt svenska, gör appen MatGlad det lätt för alla att laga mat och lyckas i köket.

MatGlad guidar från början till den färdiga måltiden så att hela måltiden blir klar samtidigt. Allt presenteras och tillagas i kronologisk ordning.

MatGlad är mer än bara en digital kokbok. Den hjälper också till vid planering av veckomatsedel med recepten som finns i receptbanken. Matsedeln kan sedan kopplas till en inköpslista som kan mailas, sms:as, skrivas ut eller ha tillgänglig i sin mobiltelefon/surfplatta. Instruktionerna är enkla och tydliga hela vägen, och hjälper dessutom användaren att göra bättre matval för både hälsa och miljö.

MatGlad finns som webbversion och kan laddas ner från Appstore.