MatGlad-helt-enkelt

I appen MatGlad-helt-enkelt stöttas användaren genom hela matlagningen med hjälp av filmsekvenser och talstöd. Den hjälper många med lässvårigheter att bli mera självständiga i sin vardag. MatGlad-helt-enkelt är helt självinstruerande och gör matlagningen smidigare.

MatGlad-helt-enkelt, ger nya möjligheter att följa ett recept jämfört med en vanlig kokbok och leder användaren genom matlagningen på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Smarta recept med ett pedagogiskt upplägg gör att det blir enkelt att planera, handla och laga mat. Målet är att alla på ett enkelt sätt ska kunna följa ett recept på egen hand eller tillsammans med någon.

Både inspiration och praktisk hjälp

MatGlad-helt-enkelt är förpackad i en modern, tilltalande och användarvänlig form i linje med ”Design för alla”. De stegvisa, filmade recepten består av en hel måltid där både huvudrätt och tillbehör lagas så att de blir klara samtidigt. Allting presenteras i kronologisk ordning.

 

 

MatGlad-helt-enkelt är framtagen av Hushållningssällskapet Västra och är finansierad genom en vinst i Post- och Telestyrelsens innovationstävling med temat ”Förenkla för föräldrar”.