Julmarknad på Segerstad

Årets julmarknad på Segerstad är den 16-17 november.

En upplevelse för alla

Att komma till Segerstad på julmarknad är en upplevelse för hela familjen. Där kommer att finnas mycket att göra och titta på, både för stora och små. Totalt kommer ca 70 utställare att medverka med försäljning. Det finns mänger med hantverk i allt från textil, lera, trä till metall och smide. Dessutom finns det en hel sal med läckerheter för mage och gom. Här hittar du korv, godis, marmelader, must, bröd och mycket mer. Ett besök på julmarknaden gör att du kan lösa alla årets julklappar. Med de här genuina, hållbara och unika gåvorna kommer du att göra succé.

Genuin julmarknad i härlig miljö

Just julmarknaden på Segerstad i Småland började 1996 och är sedan 2006 ett samarrangemang mellan Hushållningssällskapet Jönköping och Region Jönköping. Segerstad är en perfekt miljö med härliga herrgårdshus och stor parkering. Idag bedrivs gymnasieundervisning med naturbrukssinriktningar och för den som är intresserad av skolan finns det möjlighet att både få se verksamheten och träffa lärare och elever. På Segerstad finns dessutom ett veterantraktormuseum som är öppet med möjlighet att åka en tur med traktor och vagn.

Lång historia 

Hushållningssällskapet Jönköping har sedan 1977 arrangerat julmarknader runt om i Jönköpings Län. Bakgrunden till att Hushållningssällskapen runt om i landet började med julmarknader, eller julutställning som de kallades tidigare, var att sprida kunskap och inspiration inför julen. På senare år har det blivit mer av en marknadsplats för att ge mat- och slöjdhantverkare en möjlighet att komma ut med sina produkter. På julmarknaden finns också alltid en utställning, detta för att sprida kunskap och inspiration.

Välkommen till Julmarknad på Segerstad!
Vill du vara med som utställare eller har andra frågor kontakta någon av oss!