Storslam i SM i Skog för Naturbruksgymnasiet Kalmar

Naturbruksgymnasiet Kalmar tog hem en guldmedalj, två silver och ett brons från SM i Skog i helgen. Lagtävlingen för skolklass vanns av Naturbruksgymnasiet Kalmar. I laget ingick eleverna Allan Lundin, Oskar Nilsson och Fia Eliasson. Allan tog dessutom silver och Oskar brons i den individuella Skol-klassen.

– Det här är en riktigt bra kunskapsmätare av eleverna. Man måste ha breda kunskaper för att nå långt i tävlingen, säger skogslärare John Averhäll, som själv kom på en andraplats i den individuella SM-klassen.

Varje tävlingsklass inleder med ett teoriprov och därefter ingår både teoretiska och praktiska moment ute i fält. I år handlade det bland annat om virkesklassning, naturkännedom, skydd & säkerhet och maskin & motorsåg. Det är totalt 10 grenar, där alla får stryka sitt sämsta resultat innan resultaten räknas ihop.

– Det är första gången i skolans historia som vi vinner lagtävlingen. Till våren får vi skicka ett lag till EM i Skog, säger John Averhäll mycket stolt.

Åtta elever och en lärare deltog från Naturbruksgymnasiet Kalmar. De övriga eleverna gjorde också bra ifrån sig och placerade sig mitt i fältet. Tävlingen arrangeras årligen av Förbundet Skog och Ungdom. I år hölls den vid Stora Segerstad naturbrukscentrum.

Kontakt: Skoglärare John Averhäll, Naturbruksgymnasiet Kalmar, 076-641 58 75.