Hushållningssällskapens Förbund + 4 Projekt

Ny kokbok hyllar vårt kulinariska arv

Upptäck svensk måltidskultur med fokus på lokala råvaror och autentiska smaker. Boken har producerats av Hushållningssällskapet och innehåller rätter och reportage från hela landet.

 

 

Bianca Brandon Cox, Anna Magnusson, Carolin Vallgren. (Foto: Anne Helgesson)

I boken Hembygdens smaker bjuds på en blandning av allt från småkakor och bröd till mättande maträtter och syrliga tillbehör, i både klassiska och moderna tolkningar. Husmorstips, insikter om mathistoria och spännande matkultur skapar tillsammans en mat- och kokbok som förenar tradition och innovation i köket.

 

Men vad vore maten utan människorna som bevarar och utvecklar det kulinariska arvet? Lär känna även dem och ett antal vackra platser runt om i landet. Och lugn – kommer det lingonsylt på den vita tröjan finns här även de kloka hushållningsknepen som löser problemet. Recepten är insamlade från bland annat Sveriges hembygdsföreningar, Hushållningssällskapet och Matkult.

Carolin Vallgren och Anna Magnusson är matkonsulter på Hushållningssällskapet. De arbetar dagligen med mat och måltider för stora som små, alltid med devisen att matglädje och gemenskap är A och O. I boken delar de med sig av sin kunskap om goda måltider, svenska råvaror och matnyttiga tips och fakta.

Bianca Brandon Cox är fotograf, formgivare och matstylist.

Boken har tagits fram inom det nationella projektet Hembygdens smaker som finansieras av EU. Projektet har arbetat med lokalt producerad mat som ett verktyg för att stärka landsbygden och livsmedelsberedskapen.

 

Boken finns att beställa hos bland andra Adlibris, Bokus och Votum Förlag

Om du vill beställa ett större antal böcker kontakta Angela Ljungblad på Votum Media, 070-143 38 90, angela@votummedia.se
Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden