
Mat för äldre i Torsås – en dag om smak, näring och inspiration
Hur påverkar åldrandet upplevelsen av smak?
Det var en av många frågor som lyftes när Anna träffade kockar i Torsås för en heldag om Mat för Äldre. Utbildningen innehöll både teori och praktiska moment med fokus på bland annat proteininnehåll, fettkvalitet, konsistensanpassning, fingerfoods och betydelsen av mellanmål.
Efter några timmar med teori blev det dags att laga och provsmaka maten – och det fanns mycket att inspireras av. Bland favoriterna fanns sjömansgryta, citronmousse och en ostcrème med kummin. Flera deltagare blev positivt överraskade av smaken på sillfärsbiffarna.
Deltagarnas röster:
”Superbra och inspirerande utbildning. Enkelt att hänga med och förstå.”
”Väldigt bra, tydligt och strukturerat. Bra tempo och variation!”
”Bra och givande utbildning med mycket matnyttig information.”
Här kan du läsa mer om våra utbildningar om mat för äldre: God aptit & guldkant på äldre dar – Hushållningssällskapet