Östergötland söker miljörådgivare – lantbruk

Efterfrågan på våra tjänster ökar och vi behöver utöka vårt rådgivarteam. Nu söker Hushållningssällskapet i Östergötlands län medarbetare till vår miljörådgivning, placeringsort Vreta kluster. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete ihop med ett härligt gäng som trivs bra tillsammans.

Om tjänsten

Du kommer arbeta tillsammans med ett team bestående av rådgivare inom växtodling, miljö, ekonomi och redovisning, där du kommer utbyta erfarenheter och samarbeta kring olika frågeställningar som dyker upp i rådgivningen. Du kommer även att ingå i ett nationellt nätverk med miljörådgivare vars inriktning är bland annat tillståndsprövning, tillsynsfrågor, egenkontrollarbete och klimatberäkning.

I rollen som miljörådgivare är du och bistår våra kunder inom lantbrukssektorn inför olika beslut, vägleder genom tillståndsprocesser, arbetar förebyggande med miljöfrågor och regelefterlevnad. Arbetet kan vara mycket varierande och stor del i arbetet utgörs med en grund i att underlätta för våra kunder och bistå dem i det dagliga arbetet med regelefterlevnaden inom miljöområdet. Det finns även chans till att utforma tjänsten efter egna intresseområden och därmed bidra till en positiv utveckling. Då tjänsten innefattar mycket självständigt arbete finns stor möjlighet till frihet i din planering.

Hur bra låter inte detta? Fortsätt läs så ska vi berätta vilken bakgrund och personlighet som vi tror kommer göra succé i denna roll.

Vem är du?

Du har en miljövetenskaplig utbildning, exempelvis miljövetare, agronom, lantmästare eller liknande. Det är meriterande om du har erfarenhet av till exempel tillståndsprocesser, kontakt med myndigheter, certifiering eller miljörevision, med koppling till de gröna näringarna. Det är ett plus om du även har kunskap om till exempel IED-direktivet, miljörapportering, arbetsmiljöfrågor samt biotopskyddsarbete/dispenser, då delar av detta kan komma att ingå i tjänsten.

Som person uppskattar vi om du har lätt för att samarbeta, kan anpassa dig till din omgivning och uttrycka dig i tal och skrift. Placeringsort är Vreta Kloster (Vreta kluster), men möjlighet finns till flexibilitet. B-körkort är ett krav, då du kommer utföra kundbesök på gård.

Är du intresserad?

Välkommen med din ansökan till oss snarast, dock senast den 19 augusti. Intervjuer kommer ske fortlöpande och tjänsten kommer tillsättas omgående, så skicka in din ansökan redan nu!

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta

Fredrik Ström, VD

tel: 0708-29 47 07, e-post: fredrik.strom@hushallningssallskapet.se

eller

Anna Sjögren, miljörådgivare
tel: 0708-29 42 40, e-post: anna.sjogren@hushallningssallskapet.se

Hushållningssällskapet består av 15 fristående medlemsorganisationer med uppgift att stödja och utveckla verksamheter inom landsbygdens näringar. Vi bedriver rådgivning, certifieringsverksamhet inom ekologisk produktion, fältförsök, utvecklingsarbete samt gymnasieutbildning.

Vi gjort vårt val och vill ej bli kontaktade av rekryteringsföretag och annonsörer. Information om personuppgiftshantering hittar du här.