Bli växtodlingsrådgivare i Östergötland

Behovet av växtodlingsrådgivning växer i Hushållningssällskapet Östergötland. Därför söker vi dig som vill bli nästa medlem i vår rådgivargrupp, redan full med kompetenta och trevliga kollegor. Trivs du som en konsultativ partner och bollplank samt har växtodling som ditt huvudområde – då ska du läsa vidare!

Om tjänsten

Du kommer att arbeta både i fält och på vårt stimulerande kontor på Vreta Kluster, några kilometer utanför Linköping. Det gör att vi erbjuder en mycket fri och utmanande arbetsmiljö med spännande och varierande arbetsuppgifter. Under säsong bedrivs enskild rådgivning, där en viktig del är att ta fram odlingsstrategier som passar den aktuella gården. Andra delar av arbetet innebär att generera och sprida kunskap genom rådgivningsbrev och artiklar, hålla i fältvandringar och arrangera kundevenemang. Även EU-rådgivning samt att i förekommande fall hålla kurser och driva projekt gör arbetet omväxlande och framåtriktat.

Tillsammans med ett team bestående av rådgivare inom växtodling, miljö, markkartering, ekonomi och redovisning kommer du kunna utbyta erfarenheter och samarbeta kring olika frågeställningar som dyker upp i rådgivningen.

Då tjänsten innefattar mycket självständigt arbete finns stor möjlighet till frihet i din planering. Det finns även chans till att utforma tjänsten efter egna intresseområden och därmed bidra till kontinuerlig positiv utveckling.

Hur bra låter inte detta? Fortsätt läsa så berättar vi vilken bakgrund och personlighet vi tror kommer innebära att du gör succé hos oss.

Vem är du?

För att lyckas i denna roll tror vi att du har en bakgrund inom lantbruk och växtodling. Du är trygg i din kunskap och med erfarenhet från branschen trivs du med att dela med dig till kollegor. En förutsättning är att du har förståelse för praktiskt lantbruk, konsultrollen och växtodlingsområdets frågeställningar. Din utbildning är agronom, lantmästare eller motsvarande.

Den verkliga framgångsfaktorn för rollen är dock dina personliga egenskaper och att du ska trivas med att bygga relationer. En otroligt viktig del av tjänsten är att kunna skapa förtroende, både med nya och befintliga kunder samt kollegor.

Du behöver ha ett affärsmässigt tänkande, grundläggande för rollen då du både agerar rådgivare samtidigt som du arbetar för att skapa fler kundrelationer.

Att ta initiativ och kliva fram när andra tar ett kliv tillbaka tror vi också är en bra egenskap för att kunna genomföra dina åtaganden. Kombinerar du detta med en portion nyfikenhet för nyheter och utveckling, så har du alla möjligheter att lösa våra lantbrukares problem genom professionellt konsultativt stöd.

Nu har vi beskrivit hur vi tror att rätt kandidat är. Stämmer det direkt på dig, eller har du annan bakgrund och personlighet som du tror kan innebära succé i rollen som växtodlingsrådgivare? Skicka i så fall in din ansökan där du övertygar oss om att du är rätt person för jobbet!

Tillträdesdatum sker efter överenskommelse. Placeringsort för tjänsten är Vreta Kloster, men möjlighet till visst distansarbete finns. B-körkort är ett krav, då du kommer utföra kundbesök ute på gård.

Sista ansökningsdag är 31 juli. Tjänsten kommer tillsättas omgående, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Information om personuppgiftshantering hittar du här.

 

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta:

Fredrik Ström, VD, 0708-29 47 07, fredrik.strom@hushallningssallskapet.se

eller

Louice Lejon, växtodlingsrådgivare, 0723-85 12 56, louice.lejon@hushallningssallskapet.se

 

Hushållningssällskapet består av 15 fristående medlemsorganisationer med uppgift att stödja och utveckla verksamheter inom landsbygdens näringar. Vi bedriver rådgivning, certifieringsverksamhet inom ekologisk produktion, fältförsök, utvecklingsarbete samt gymnasieutbildning.

Vi gjort vårt val och vill ej bli kontaktade av rekryteringsföretag och annonsörer.