Brassicakonferens 2021

Plats Digitalt
Datum och tid 4 februari, 13:00
Arrangör HIR Skåne

Kålbranschen samlas i en fullspäckad tvådagars digital konferens där aktuella ämnen, forskning och försök kommer att belysas och diskuteras. Från Sverige men också från Storbritannien och USA.

Huvudtalare:

Thomas Björkman – Cornell university

Professor Thomas Björkman kommer berätta om kålodlingens omfattning och utmaningar i USA/New York. Hur vi kan få hållbarare odlingssystem och vilka faktorer som styr kålväxternas tillväxtfaser. Thomas forskar, men jobbar väldigt nära odlingen i sitt område, just nu med att ta fram broccoli-sorter som klarar New Yorks varma somrar utan att gå i blom. Thomas pratar svenska!

Andy Richardson – Allium and Brassica center

Andy är rådgivare med mångårig erfarenhet från kålodlingen i England och dessutom en duktig och tydlig talare. Han kommer delge erfarenheter kring gödsling, framtidens kontroll av skadegörare och mycket annat. Andys rådgivningsföretag har dessutom egna ULO-lager för kål.

Jens Berggren hållbarhetsexpert på LRF, Agneta Sundgren om arbetet med tillgång till växtskyddsmedel i minor use samt HIR Skåne och Växtskyddscentralen som sammanfattar året 2020 och tar upp aktuella frågeställningar som kålmalen, klumprot, Rhizoctonia och mycket annat. 

Datum och tid

Dag 1, 4 februari kl.13.00- 17.00

Dag 2, 5 februari kl. 08.00-11.30

Program för konferensen»

 

Kostnad 600 kr

Frågor kontakta oskar.hansson@hushallningssallskapet.se

 

Välkomna önskar Oskar, Josefine, Stina och Anna-Mia