Handla utan Facebook

Vi får många frågor om det går att handla via Reko-ringar även om man inte är ansluten till Facebook. Det går alldeles utmärkt!

En av de viktigaste delarna i en Reko-ring är att det är förbeställda varor, som hämtas på en given plats och tid. Hur beställningen görs spelar i detta avseende ingen roll. Även om Reko-ringarna i huvudsak finns som grupper på Facebook, där beställningarna sker utesluter det inte att beställningar kan ske på andra vis. Det finns flera exempel på hur Reko-ringar har löst beställningar utanför Facebook. För dig som konsument kräver det att du är lite mer aktiv och själv söker upp producenter i Reko-ringen och gör dina beställningar inför utlämningstillfället. En konsumenter har exempelvis en stående beställning hos en äggproducent och när de då är på plats på utlämningen passar de på att skapa kontakt med de producenter som är närvarande eller till och med lägga beställning inför kommande utlämning.

Oftast kan den första kontakten vara svår om du inte använder Facebook. Kontakta gärna oss så hjälper vi till att förmedla den kontakten. Du kan även söka upp din närmsta Reko-ring via kartan, på en del Reko-ringar finns kontaktuppgifter till administratörer.