Hushållningssällskapet Västra Press

MatGlad i praktiken – stöd för hälsa och självständighet

Stiftelsen Sävstaholm har beviljat medel för en digital och fysisk utbildningssatsning som riktar sig till personal och ansvariga inom LSS/funktionshinderverksamhet och anpassad skola.

Utbildningarna ska öka kännedom om kopplingen mellan mat, hälsa och livskvalitet för personer med intellektuell funktionsnedsättning (IF) och inspirera till användning av Hushållningssällskapets pedagogiska MatGlad-appar. Projektet påbörjas under hösten 2024, och vi kommer erbjuda subventionerade digitala utbildningar till personal inom funktionshinderverksamhet i hela landet, och även utbildningar på plats i delar av södra och västra Sverige. Det är först till kvarn som gäller, så hör av er om ni är intresserade av att veta mer och boka en utbildning.

Utbildningen är 3 timmar lång, och handlar om hälsosamma matval, hur man kan motivera till bra matvanor utan att inkräkta på integriteten, inspiration för gemensamma matlagningsaktiviteter, arbetsrutiner och måltidspolicys. Vi visar och utbildar i Hushållningssällskapets receptappar i MatGlad-familjen som är användbara verktyg i många verksamheter.

Det finns också möjlighet att i samband med utbildningen köpa till ytterligare kompetensutveckling till ett förmånligt pris.

Om du vill veta mer om projektet, kontakta Anna Magnusson (anna.magnusson@hushallningssallskapet.se).