Växtodlingsrådgivare till Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten

Efterfrågan på vår växtodlingskompetens är stor och vi behöver förstärka vårt team med ytterligare växtodlingsrådgivare. Som rådgivare hos oss på Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten ingår du i ett team möjliggörare med kompetens inom växtodling, bär- och grönsaksodling, fältförsök, landsbygdsutveckling, mat, ekonomi och redovisning.

Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten är ett av Sveriges nordligaste rådgivarteam och bedriver oberoende rådgivning till företagare inom de gröna näringarna verksamma i Norrbotten och Västerbottens län – Sveriges starkaste växande region för satsningar inom fossilfria samhällslösningar som erbjuder fina boendemiljöer med ett rikt kulturliv och nära till naturen.

Vi erbjuder

Är du lockad av en rådgivarroll som kräver erfarenhet, samarbetsförmåga och ett stort eget driv? Vi erbjuder ett givande och varierat arbete i ett sammanhang där du får var med och bidra till utveckling hos jordbruksföretag i norra Sverige.

Om tjänsten

Som växtodlingsrådgivare kommer du huvudsakligen jobba med enskild rådgivning som bland annat innefattar planeringar inför växtodlingssäsongen, fältbesök och upprättande av SAM-ansökningar men även att jobba med olika utvecklingsprojekt kopplat till växtodling i nordligt klimat. I arbetet ingår också att skriva artiklar och nyhetsbrev samt arrangera kurser och kundträffar. Som växtodlingsrådgivare har du ett nära samarbete med vår fältförsöksverksamheten på Öjebyn Agro Park.

Placeringsort: Luleå eller Öjebyn/Piteå

Om dig

  • Du har adekvat utbildning för tjänsten (lantmästare, agronom eller likvärdig utbildning).
  • gärna har praktisk erfarenhet från de gröna näringarna
  • har förmågan att arbeta självständigt i nära samarbete med kunder och kollegor.
  • stimuleras av rådgivarrollen med eget resultatansvar.

Om Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten

Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten bedriver konsultverksamhet och utvecklingsarbete inom flertalet olika områden, fiskodlingar samt fältförsök inom trädgård och växtodling. Idag är vi ca 30 medarbetare vid 6 st olika arbetsorter. Vi har i mer än 200 år erbjudit oberoende rådgivning inom de gröna näringarna, och det fortsätter vi med!

Frågor besvaras av:

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Affärsområdeschef Marie Lundberg 070-644 52 12. I den här rekryteringen samarbetar vi med Axö Consulting så det går också bra att kontakta rekryteringskonsult Cathrine Lind på 070-577 06 18.

Ansökningar med personligt brev och CV vill vi ha senast 27 mars 2024 men observera att intervjuer kommer att ske löpande och anställning kan bli aktuell innan ansökningstidens slut så skicka in din ansökan snarast. Startdatum av tjänsten efter överenskommelse. Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal. Tjänsten är 100 %. Körkort krävs.

Välkommen med din ansökan!

Till ansökningsformuläret