Hushållningssällskapet Västra söker Laboratorietekniker

Hushållningssällskapet Västra har en omfattande försöks-/ och laboratorieverksamhet och vi erbjuder nu en möjlighet att få jobba med ett utvecklande jobb kopplat till svenskt lantbruk. Tjänsten riktar sig till dig som vill vara med och arbeta i vårt nya laboratorium på Logården utanför Grästorp.

Om tjänsten

Vårt fokus är att utföra miljö- och lantbruksrelaterade analyser med hög vetenskaplig kvalitet med modern utrustning till nytta för svenskt lantbruk. Vi är ett relativt litet labb under stark tillväxt, vilket innebär att du får vara delaktig i en spännande utveckling. Du förväntas vara delaktig i alla moment som utförs på laboratoriet, men rollen anpassas efter din erfarenhet, intressen och ambition. 

Du är med och planerar och utför vårt dagliga arbete, såväl som bidrar till utvecklingen av vårt system för kvalitetsövervakning. Arbetet innefattar bland annat; provregistrering, provförberedelse, jordartsanalys, grundämnesanalyser med ICP-OES, näringsanalys med NIR och kolorimetriska analyser med DA. Arbete med metodutveckling och validering utförs enligt behov. Vid intresse finns även möjlighet att arbeta med marknadsföring och kundkontakt. Tyngre lyft kan förekomma. 

Om dig

Vi söker Dig som är en strukturerad och noggrann person. Då vi jobbar såväl i grupp som självständigt är dina personliga egenskaper mycket viktiga. Att kunna arbeta under eget ansvar är en viktig egenskap hos den vi söker.

Kvalifikationer

  • Utbildning som kemist, BMA, laboratorietekniker eller motsvarande.
  • Tidigare erfarenhet av laboratorieverksamhet är självklart meriterande och vi ser gärna att du har erfarenhet inom exempelvis miljöanalys eller jordanalys.

Frågor besvaras av 

Platschef Pär Davidsson, 0511-248 85, par.davidsson@hushallningssallskapet.se

Ansökan

Sänd ansökan snarast till par.davidsson@hushallningssallskapet.se eller till Hushållningssällskapet Västra, Pär Davidsson, Logården 6, 467 92 Grästorp. 

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings – och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.


Om Hushållningssällskapet 
Med kunskap, stort kundfokus och medlemsengagemang utvecklar Hushållningssällskapet det gröna näringslivet. Hushållningssällskapet består av 15 oberoende hushållningssällskap över hela landet. Vi arbetar tillsammans med lantbrukets och landsbygdens utveckling utifrån regionala förutsättningar, alltid med våra kunders utmaningar som drivkraft. Sedan över 200 år är Hushållningssällskapet en aktör som verkar för att hushålla med jordens resurser – därav namnet. Cirka 1000 medarbetare delar en gemensam vision om en landsbygd som lockar med ett näringsliv som växer.