Hushållningssällskapet Västra söker försöksledare till fältförsök

Vill du arbeta med en spännande utmaning och forma framtidens lantbruk, då är detta ett jobb för dig!

Om tjänsten

Vi söker nu en person som kan ansvara för våra fältförsök inom Hushållningssällskapet Västra. Övergripande arbetsuppgifter i våra fältförsök är att ansvara för planering, placering, sammanställning och statistikbearbetning av fältförsöken i vårt arbetsområde. Försöksledaren har också ansvar som arbetsledare för våra försökstekniker och att vi ligger i framkant i utnyttjandet av nya värdeskapande metoder och tekniker i försöken.

Tillsammans med forskare och representanter för lantbruksnäringen diskuteras aktuella växtodlingsfrågor, som ligger till grund för nya fältförsök, både regionalt och nationellt. De regionala fältförsöken sammanställs årligen i en försöksrapport där du blir en viktig resurs. Försöksresultaten förmedlas också ut på olika träffar och möten till lantbrukare, beställare och representanter för näringen både regionalt och nationellt.

Vårt verksamhetsområde är i huvudsak inom Västra Götaland.

Vem är du?

Då arbetet innehåller mycket kontakter med försöksvärdar, beställare av försök och presentation av resultat, värdesätter vi förmåga att utrycka sig i tal och skrift samt en hög social kompetens. Vi ser gärna att du är Agronom eller Lantmästare. Gärna med tidigare erfarenhet av försöksverksamhet.

Ansökan

Ansökan skickas via post eller e-mail till:

Hushållningssällskapet Västra
Pär Davidsson
Logården 6
467 92 Grästorp
par.davidsson@hushallningssallskapet.se

Sista ansökningsdag är 16 februari, 2024. Vi tillsätter tjänsten löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta:

Pär Davidsson
0511-248 85
par.davidsson@hushallningssallskapet.se

 


Hushållningssällskapet består av 15 fristående medlemsorganisationer med uppgift att stödja och utveckla verksamheter inom landsbygdens näringar. Vi bedriver rådgivning, certifieringsverksamhet inom ekologisk produktion, fältförsök, utvecklingsarbete samt gymnasieutbildning.