Hushållningssällskapet Skåne söker ekonomiassistent

Här finns möjligheten för den erfarna och nyfikna ekonomiassistenten att bli en del av ett riktigt spännande bolag! Hushållningssällskapet Skåne bedriver bland annat fältförsök för att utveckla skånskt lantbruk och landsbygd, ett ytterst aktuellt ämne i dagens samhälle. Här kommer du till ett gäng härliga och hjälpsamma kollegor. Du ges frihet under ansvar och stor flexibilitet för att du ska få ihop vardagens pussel!

Vi söker nu en driven ekonomiassistent till vårt ekonomiteam. I denna rekrytering samarbetar vi med Wikan Personal.

Dina arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent på Hushållningssällskapet Skåne kommer du ansvara för att sköta och utveckla kundreskontraflödet i koncernens större bolag. Du kommer sköta intern och extern fakturering, registrera kundinbetalningar samt jobba aktivt med påminnelsehantering. Vidare ansvarar du för avstämning och analys av kundreskontran, både löpande och i samband med bokslut. Du kommer arbeta mot olika bolag inom koncernen, vilka du har en löpande dialog med i ditt arbete.

Du kommer ingå i vårt affärsstödsteam som består av 7 ekonomer och 2 administratörer. Du rapporterar till redovisningsansvarig.

Din bakgrund/dina egenskaper

Vi söker dig som har några års erfarenhet av redovisning och kundreskontrahantering. Du har utbildning inom ekonomi och är van vid att självständigt sköta och ha ägandeskap över hela kundreskontraflödet. Du har en positiv inställning till digitalisering. Företaget har som mål att effektivisera flödet och i det arbetet kommer du bli en viktig del. Det är därför meriterande om du tidigare varit delaktig i något effektiviserings- eller digitaliseringsprojekt för kundreskontra. Vi ser det som självklart att du har god dator- och systemvana samt goda kunskaper i Excel.

Förutom dina tidigare erfarenheter kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har ett driv att förändra och förbättra och en vilja att utveckla processer och rutiner tillsammans med dina kollegor. En jordnära person som är noggrann, stresstålig och som bidrar med både god energi och kompetens.

Tjänsten innebär många kontaktytor, så väl internt som externt, vilket innebär att du behöver ha en god kommunikativ och social förmåga och sätta värde på att stötta verksamheten inom ditt område. Du kommer till en familjär stämning med tätt samarbete och för att trivas hos oss behöver du värdesätta ett gott teamarbete.

Information och ansökan

Tjänsten kan anpassas från 80-100 % efter önskemål från dig som söker. Du kommer vara placerad på vårt kontor i Skepparslöv, strax utanför Kristianstad. Resor till kontoret i Borgeby kan förekomma, därav är körkort och tillgång till bil ett krav för tjänsten. Hos oss är det tillåtet att ta med sig sin hund till kontoret så du har med fördel ingen pälsallergi. Tillträde snarast efter överenskommelse och uppsägningstid.

Vi tillämpar löpande urval så ansök snarast, sista ansökningsdag är den 20 juni 2024.

Ansök här

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johanna Fondell 044-590 65 02. Vi ser fram emot din ansökan!

Om Hushållningssällskapet

Hushållningssällskapen är en del av Sveriges historia. Historien sträcker sig ända tillbaka till 1791, då landets första Hushållningssällskap etablerades på Gotland. När vi kom till för över två hundra år sen var det i ett annat Sverige, där lantbruket utgjorde grunden för hela nationens välstånd. Då, när svälten var en verklighet i många svenska hushåll, behövdes ny kunskap för en mer rationell livsmedelsproduktion. Vi fortsätter idag att vara en viktig aktör som utvecklar det gröna näringslivet genom att hushålla med jordens resurser. Idag består Hushållningssällskapet av 15 fristående sällskap som verkar över hela landet (Hushållningssällskapet i Skåne är ett av dessa). Ca 1000 medarbetare sysslar med rådgivning, utbildning, forskning och fältförsök och vi har ca 25 000 medlemmar och omsätter tillsammans 900 Mkr. Koncernen Hushållningssällskapet Skåne har ca 120 anställda och omsätter ca 250 Mkr. Våra kunder finns inom lantbruk, skog, offentlig verksamhet och andra näringar, främst på landsbygden. Tillsammans erbjuder vi kunskap för landets framtid. Läs gärna mer om oss på hushallningssallskapet.se

Om Wikan Personal

Wikan Personals verksamhet är grundad på närhet och engagemang för att alltid kunna tillgodose bra service till våra kunder och anställda. Vi är djupt övertygade om att lokal förankring, långsiktiga kundrelationer och kompetenta medarbetare är nyckeln till framgångsrika samarbeten inom rekryterings- och bemanningsbranschen. Med närvaro på 14 orter i Sverige, en omsättning på cirka 400 miljoner kronor och omkring 800 engagerade anställda, strävar vi efter att vara en pålitlig samarbetspartner. Läs mer på wikan.se