Hushållningssällskapet Östergötland söker försöksassistenter sommarperioden

Hushållningssällskapet Östergötland söker dig som vill vara med och utveckla svenskt lantbruk. Om du trivs i en roll där praktiskt arbete blandas med teori, är det dig vi letar efter!

Det här kommer du att göra

Som Försöksassistent hos oss arbetar du i grupp med andra försöksassistenter och med våra försökstekniker. Tillsammans arbetar ni med att utföra praktiskt arbete i fältförsök. I det praktiska arbetet ingår att gradera, räkna och mäta olika parametrar i fältförsöken samt tröskning med våra försökströskor. Det är ett omväxlande arbete där varje dag är unik.

Tjänsten är en säsongsanställning inom perioden 3 juni- 31 augusti. Tidsperioden kan diskuteras. Arbete på kvällar och helger kan förekomma. Placeringsort Vreta Kloster på försöksgården Klostergården.

För att trivas hos oss och lyckas i rollen behöver du det här

Du har:

  • relevant utbildning inom agrara näringen eller motsvarande erfarenhet från arbetslivet.
  • ett stort växtodlingsintresse
  • B- körkort
  • goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Tidigare erfarenhet av jordbruk och fältförsöksarbete är meriterande. Studenter inom aktuellt ämne är mycket välkomna att söka.

Du är:

  • noggrann och arbetar med stort fokus på detaljer
  • initiativtagande och tar ansvar för att självständigt utföra dina arbetsuppgifter med hög kvalité
  • kreativ och praktisk i att lösa problem och överkomma hinder
  • intresserad av ogräs, svampsjukdomar eller växtnäring
  • lätt att samarbeta med.

Ansökan

Ansök senast 7 april, men gärna så snart som möjligt, genom att klicka på ”Ansök här”. Bifoga ditt CV och personliga brev. Urval sker löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Försöksledare Agnes Hellgren, 0708- 29 08 25, agnes.hellgren@hushallningssallskapet.se eller Biträdande försöksledare Fredrik Larsson, 0707-92 73 28, fredrik.larsson@hushallningssallskapet.se.

Om oss

Hushållningssällskapet Östergötland har en välrenommerad fältförsöksverksamhet med fokus på växtodlingsförsök med hög vetenskaplig kvalitet. Vi har modern utrustning och genomför fältförsök inom bland annat sortprovning, växtskydd, ogräskontroll och växtnäring.

Hushållningssällskapet Östergötland är en fristående medlemsorganisation med uppgift att stödja och utveckla verksamheter inom landsbygdens näringar. Vi är ca 30 medarbetare och finns placerade på Vreta Kluster samt Klostergården och bedriver oberoende rådgivning, fältförsök, utvecklingsarbete och jordbruk.

Hushållningssällskapet består av 15 oberoende hushållningssällskap över hela landet. Vi arbetar tillsammans med lantbrukets och landsbygdens utveckling utifrån regionala förutsättningar, alltid med våra kunders utmaningar som drivkraft. Sedan över 200 år är Hushållningssällskapet en aktör som verkar för att hushålla med jordens resurser – därav namnet. Cirka 1000 medarbetare delar en gemensam vision om en landsbygd som lockar med ett näringsliv som växer.


Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.