Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge söker yrkeslärare ridning/körning och hästkunskap till Naturbruksgymnasiet Kalmar

Är din passion hästar och ridning? Har du erfarenhet av att undervisa och dela med dig av din kunskap till andra? Då kan det vara dig vi söker!

Om tjänsten

Vi utökar nu vår ridutbildning och söker en engagerad och erfaren ridlärare som kan bidra till våra elevers utveckling och lärande i ämnet ridning. Du ingår och deltar aktivt i ett team med övriga medarbetare som arbetar med hästarna på skolan. Tjänsten innebär undervisning såväl teoretiskt som praktisk, där du som ridlärare har ansvar för att planera och genomföra lektioner i ridning samt skötsel och hantering av hästar. Du arbetar i linje med skolans värdegrund och samverkar med skolans övriga personal.

Om dig

Du som söker tjänsten är en person med stor passion för hästar och ridning, och har god pedagogisk förmåga. Du är kreativ i din undervisning och har förmåga att engagera och inspirera dina elever. Du ser värdet i att arbeta ämnesöverskridande för att skapa motivation och helhet i undervisningen. Du tar egna initiativ och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Vi ser helst att du är legitimerad naturbrukslärare med ämneskompetens ridning och körning med kombination av ämnen som exempelvis hästkunskap, naturbruk, djurhållning, djursjukvård eller naturkunskap.

Vi erbjuder

Naturbruksgymnasiet Kalmar erbjuder en unik utbildningsmiljö med fokus på det gröna näringslivet. Vi befinner oss i ett expansivt skede med renovering av internat och skolhus, nya maskiner, ny läroplan och spännande skolutveckling. Skolan ligger i naturskönt område strax utanför Kalmar. Lärare, instruktörer och övrig personal är skolans viktigaste resurs. Du är viktig!

Kvalifikationer:

  • Gedigen erfarenhet av ridning och hästhållning
  • God kunskap om hästars skötsel och välfärd
  • Pedagogisk utbildning eller erfarenhet av att undervisa, meriterande om inom ridning
  • Egna tävlingsmeriter är meriterande
  • BE-körkort är ett krav

Tillträdesdatum sker vid terminsstart 2024-08-13, eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdatum 2024-05-12. Vi kommer att behandla ansökningarna löpande.
Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Eva Söderberg, 076-641 58 04, eva.soderberg@nbgkalmar.se.

Sök tjänsten

Välkommen att söka tjänsten via vårt rekryteringsverktyg (öppnas i nytt fönster).

Välkommen med din ansökan!

Om Naturbruksgymnasiet Kalmar

På skolan går det ca 170 elever och vi är ca 35 i personalen. Skolan befinner sig i ett expansivt skede med renovering av internat och skolhus, nya maskiner, ny läroplan och spännande skolutveckling. Skolan ligger i naturskönt område strax utanför Kalmar. Lärare, instruktörer och övrig personal är skolans viktigaste resurs. Du är viktig! Vi har ett nära samarbete med våra systerskolor Ingelstadgymnasiet och Gamlebygymnasiet.

Läs mer om Naturbruksgymnasiet Kalmar på www.nbgkalmar.se

Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge består av ca 250 medarbetare som är utspridda på sex olika kontor och skolor. Detta gör att vi kan söka kompetenser över en stor del av landet och erbjuda arbetsmöjligheter i tre olika län.

Läs här hur vi behandlingar dina personuppgifter.