Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge söker Maskinlärare/instruktör (skog) till Naturbruksgymnasiet Kalmar

Vill du jobba på en gymnasieskola som har det som ingen annan skola har – skotare, skördare, minigrisar, traktorer, motorsågar, eget ridhus och alldeles underbara elever? Då ska du söka jobb hos oss!

Om tjänsten

Hösten 2024 startar vi vår egen skördarutbildning och behöver då utöka vår personal inom skog med ytterligare en maskinlärare/instruktör.

Du jobbar tillsammans med vår nuvarande maskinlärare och bildar ett team som ansvarar för utbildningen på skolans skogsmaskiner.

Tjänsten innefattar undervisning på skolans område och ute i fält och består av praktisk körning med skotare och skördare. Det ingår även teoretisk och praktisk undervisning i maskinlära, service, underhåll, maskindator, simulatorutbildning samt arbete i maskinlag. Även andra skogliga ämnen kan ingå i tjänsten.

Om dig

För att passa för tjänsten behöver du har en gedigen erfarenhet av arbete inom det skogliga området och med god kompetens inom ämnesområdet. Du är social och gilla att jobba med ungdomar och vuxenstuderande och tycker om att få undervisa nästa generation maskinförare.

Du har lätt för att samarbeta med skolans personal och våra samarbetspartners ute i skogsnäringen.

Kvalifikationer:

  • Motorsågskort A, B (C är meriterande)
  • Grönt kort.
  • Guldkort.
  • ADR.
  • B körkort (BE är meriterande)

Flera års praktiskt arbete som förare på skotare och skördare är meriterande. Är du utbildad yrkeslärare är det ett stort plus.

Tillträdesdatum Mitten av augusti 2024 eller efter överenskommelse.

Sista ansökningsdatum 2024-05-12. Vi kommer att behandla ansökningarna löpande. Har du frågor angående tjänsterna är du välkommen att kontakta rektor
Ove Nyblom, ove.nyblom@nbgkalmar.se.

Sök tjänsten

Välkommen att söka tjänsten via vårt rekryteringsverktyg (öppnas i nytt fönster).

Välkommen med din ansökan!

Om Naturbruksgymnasiet Kalmar

På skolan går det ca 170 elever och vi är ca 35 i personalen. Skolan befinner sig i ett expansivt skede med renovering av internat och skolhus, nya maskiner, ny läroplan och spännande skolutveckling. Skolan ligger i naturskönt område strax utanför Kalmar. Lärare, instruktörer och övrig personal är skolans viktigaste resurs. Du är viktig! Vi har ett nära samarbete med våra systerskolor Ingelstadgymnasiet och Gamlebygymnasiet.

Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge består av ca 250 medarbetare som är utspridda på sex olika kontor och skolor. Detta gör att vi kan söka kompetenser över en stor del av landet och erbjuda arbetsmöjligheter i tre olika län.

Läs här hur vi behandlingar dina personuppgifter.