Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge söker lärare i samhällskunskap till Naturbruksgymnasiet Kalmar

Vill du jobba på en gymnasieskola som har det som ingen annan skola har – minigrisar, ormar, traktorer, motorsågar, eget ridhus och alldeles underbara elever?

Om tjänsten

Vi söker nu en engagerad och kompetent lärare i samhällskunskap och gärna ytterligare ämne såsom matematik, svenska, engelska eller något annat.
Tjänsten är 50-100% beroende på sökandes kompetens och verksamhetens behov.

Du kommer att planera, genomföra och utvärdera undervisning i samhällskunskap och andra ämnen som kan vara relevanta på våra fyra inriktningarna – djurvård, hästhållning, lantbruk och skogsbruk. Lärare i teoretiska och praktiska ämnen arbetar tillsammans för att kunna arbeta med infärgning av specifika ämnesområdena inom de olika inriktningarna. Som lärare hos oss förväntas du bidra till skolans utvecklingsarbete och vara en del av vårt pedagogiska team.

Om dig

Vi söker dig som är behörig lärare i samhällskunskap med stor passion för ämnet och ungdomars lärande. Du är en pedagog som kan inspirera och motivera elever med olika bakgrunder och förutsättningar. Du har god förmåga att använda digitala verktyg i undervisningen. Som person är du engagerad, flexibel och har en förmåga att skapa goda relationer med både elever och kollegor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Naturbruksgymnasiet Kalmar erbjuder en unik utbildningsmiljö med fokus på det gröna näringslivet. Vi befinner oss i ett expansivt skede med renovering av internat och skolhus, nya maskiner, ny läroplan och spännande skolutveckling. Skolan ligger i naturskönt område strax utanför Kalmar. Lärare, instruktörer och övrig personal är skolans viktigaste resurs. Du är viktig!

Kvalifikationer:

  • Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i samhällskunskap helst på gymnasienivå
  • Erfarenhet av undervisning i samhällskunskap är meriterande
  • Behörighet i andra ämnen såsom matematik, svenska, engelska är meriterande

Tillträdesdatum sker vid terminsstart 2024-08-13 eller efter överenskommelse.

Sista ansökningsdatum 2024-05-12. Vi bearbetar ansökningarna löpande.
Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Eva Söderberg, eva.soderberg@nbgkalmar.se

Sök tjänsten

Välkommen att söka tjänsten via vårt rekryteringsverktyg (öppnas i nytt fönster).

Välkommen med din ansökan!

Om Naturbruksgymnasiet Kalmar

På skolan går det ca 170 elever och vi är ca 35 i personalen. Skolan befinner sig i ett expansivt skede med renovering av internat och skolhus, nya maskiner, ny läroplan och spännande skolutveckling. Skolan ligger i naturskönt område strax utanför Kalmar. Lärare, instruktörer och övrig personal är skolans viktigaste resurs. Du är viktig! Vi har ett nära samarbete med våra systerskolor Ingelstadgymnasiet och Gamlebygymnasiet.

Läs mer om Naturbruksgymnasiet Kalmar på www.nbgkalmar.se

Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge består av ca 250 medarbetare som är utspridda på sex olika kontor och skolor. Detta gör att vi kan söka kompetenser över en stor del av landet och erbjuda arbetsmöjligheter i tre olika län.

Läs här hur vi behandlingar dina personuppgifter.