Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge söker fritidsledare till Gamlebygymnasiet 50%

Har du hög servicekänsla och trivs med ungdomar? Är du dessutom en trygg och stabil relationsskapande vuxen? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Om tjänsten

Vi söker en fritidsledare till Gamlebygymnasiets internatverksamhet. Skolans internat har plats för 120 boende. Arbetet är förlagt på eftermiddagar/kvällar/nätter (sovande jour). Din uppgift är att tillsammans med dina kollegor skapa en trivsam och trygg boendemiljö för de elever som bor på internatet. Du ansvarar för att tillsammans med eleverna planera och genomföra olika typer av fritidsaktiviteter. Du rör dig ute i verksamheten i fritids lokaler och på elevernas boenden för att säkerställa att alla elever blir sedda och bekräftade. I tjänsten ingår att delta i möten med internatchef och övrig personal. Du har ett tätt samarbete med skolans elevhälsopersonal.

Om dig

Tjänsten kräver att du är utåtriktad och socialt aktiv, tycker om att driva saker framåt, skapa kontakt, underhålla relationer och sätta tydliga ramar. Du arbetar i linje med skolans värdegrund och samverkar med skolans övriga personal. Du förstår betydelsen av din roll som förebild och trygg vuxen. Du har ett stort engagemang och intresse för ungdomar och deras utveckling. Du ger eleverna ett demokratiskt och etiskt tankesätt. Du tar egna initiativ och trivs med att arbeta kvällar i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, handlingskraft och social kompetens. Viktigt är också att kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett flexibelt sätt. För att kunna hjälpa elever med särskilda behov behöver du vara lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Arbetet i skolan förutsätter att du kan samarbeta med andra människor, lyssna och kommunicera.

Vi erbjuder

Gamlebygymnasiet är en liten skola med ett stort hjärta som klappar för gröna näringar. Vi är ett naturbruksgymnasium med riksintag för elever som tycker om djur, natur maskiner och som vill ha en praktisk utbildning med möjlighet till fortsatta studier. Alla våra utbildningar ger eleven valmöjlighet att börja jobba direkt efter studenten eller läsa vidare på universitet eller högskola. Skolan präglas av en härlig gemenskap både mellan eleverna men också mellan elever och personal. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i ett roligt och omväxlande arbete tillsammans med engagerade och kunniga medarbetare.

Kvalifikationer:

  • Vi ser helst att du är utbildad fritidsledare. Alternativt att du har mångårig arbetslivserfarenhet av att arbeta med ungdomar och service.
  • B-körkort är ett krav för transport av elever.

Tillträdesdatum sker efter överenskommelse. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Martin Eklöv, Service- och internatchef, martin.eklov@gamlebygymnasiet.nu eller 073 414 21 22.

Sista ansökningsdatum 2024-05-15. Vi kommer att behandla ansökningarna löpande.

Sök tjänsten

Välkommen att söka tjänsten via vårt rekryteringsverktyg (öppnas i nytt fönster).

Välkommen med din ansökan!

Om Gamlebygymnasiet

Gamlebygymnasiet ligger ca 2 mil norr om Västervik. Drygt hälften av skolans elever bor på internatet. Cirka 50 personer är i tjänst för våra 200 elever. Skolan drivs av Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge, som driver tre naturbruksgymnasier. Hushållningssällskapet arbetar med kunskap för att utveckla det gröna näringslivet.

Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge består av ca 250 medarbetare som är utspridda på sex olika kontor och skolor. Detta gör att vi kan söka kompetenser över en stor del av landet och erbjuda arbetsmöjligheter i tre olika län.

Läs här hur vi behandlingar dina personuppgifter.