Frökontrollen söker vd

Frökontrollen i Örebro är ett framgångsrikt företag med lång historia. Vi säljer certifieringsanalyser till utsädesföretag och spannmålsanalyser till enskilda lantbrukare. Vår verksamhet bygger på hög kvalitet, stor noggrannhet och god service. Frökontrollen har under de senaste åren växt med lönsamhet och fördubblat sin omsättning, och vi ser en fortsatt tillväxt i marknaden. Idag finns företaget i nybyggda lokaler på Aspholmen i Örebro. Frökontrollen ägs av Örebro läns Hushållningssällskap.

Nu söker vi en VD som vill leda och utveckla företaget vidare. VD-rollen är omväxlande, ena dagen har man företräde på en myndighet, andra dagen är det interna arbetsmiljöfrågor. Det händer att vår VD får rycka in i produktionen under högsäsong och ansvaret för personalfrågorna ligger på VD:s bord. För dig som gillar omväxling men ändå har struktur och förmåga att ta ett helhetsgrepp över verksamheten så är detta en spännande utmaning.

Du har erfarenhet av att leda och du tycker om att utveckla och utvecklas tillsammans med andra. Du bygger teamet och skapar förutsättningarna för en attraktiv arbetsplats där medarbetarna trivs. Ny teknik intresserar dig. Du agerar affärsmässigt och har grundläggande ekonomisk förståelse. Förmåga att bygga relationer med kunder och samarbetspartners är en del av framgången i den här rollen.

Du förväntas ha god kommunikativ förmåga, genomföra föredrag och publicera artiklar. Det är en fördel om du har kunskap inom växtodlingsområdet eftersom det krävs för att erhålla tillstånd för verksamheten, vi ser gärna en agrar examen.

Lön och tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 15 mars till:

HIR Rekrytering
Annika Bergman
070-567 18 57
annika.bergman@hushallningssallskapet.se

Vid frågor kontakta:
Håkan Dieker, ordförande
070-644 48 30