Hökensås Sportfiske AB

Hökensås Sportfiske AB är ett helägt dotterbolag till Hushållningssällskapet Västra och är idag ett av Sveriges större fiskodlingsföretag. Företaget bedriver fiskodling på två platser, Källefall och Baltak som ligger utanför Tidaholm. Odlingen i Källefall startades ursprungligen som en matfiskodling i privat ägo men sen 1960-talet är det enbart en sättfiskodling.

Företaget odlar idag regnbåge för utsättning i sportfiskesjöar och säljer själva fiskekort för en mängd sjöar på Hökensås som arrenderas av markägaren som är Häradsallmänningen, flera sjöar i Tiveden, i Tidan vid Baltak och i Edsån. Dessutom odlas öring i Baltak för utsättning i Tidan. Företaget driver också restaurang och camping och ordnar fiskeutflykter och guidning där deltagarna bland annat kan hyra en hel sjö.

Kontakt
VD Per Carlsson, 0502-330 80
Håkängen, 522 91 Tidaholm

 


Fiskets dag – en uppskattad medlemsförmån

Som medlem i Hushållningssällskapet Västra bjuds du varje år in till den traditionsenliga trivselaktiviteten och medlemsförmånen Fiskets dag på Hökensås Sportfiske och sjön Södra Laxagölen. Dagen brukar arrangeras i början av juli varje år.  En uppskattad dag för hela familjen.