Julmarknad på Jamtli

Julen börjar med Julmarknad på Jamtli. Allt som är mysigt med julen hittar du på Julmarknad på Jamtli! Promenera bland sekelskifteshusen och upplev mörkret, elden, snön och de hemproducerade varorna. Varje år lockar Julmarknad över 22 000 besökare från när och fjärran. Nära 200 utställare säljer en överväldigande variation av lokalproducerad mat och lokalt hantverk. Stickade sockor, fantasifulla mössor, smarta träredskap, flygande kor, tovade sittunderlag, rökta korvar, gravade fiskar och lagrade ostar. Här är det lätt att hitta julklappar, presenter och delikatesser till kommande julbord. Här finns också tomten, bocken, sprakande eldar, körsång, handspann och hästar och släde, alltsamman i en historisk miljö.

Tack för i år och välkommen på Julmarknad på Jamtli 6 – 8 december 2024.

Vill du vara utställare?

Välkommen att vara utställare på Julmarknad på Jamtli. Vårt krav är att du säljer hantverksprodukter, både glada hemmaslöjdare och företagare välkomna!
Gör en intresseanmälan nu via Boka Marknad eller genom att kontakta Gertrud Olsson,
063-15 52 03.

Julmarknad på jamtli

Öppettider, entrépriser och praktisk information

Via Jamtlis hemsida hittar du praktisk information och tips för dig som är besökare på marknaden.

 

Gertrud Olsson och Anna-Lena Ståhl

Jultraditioner i en härlig miljö sedan 1987

Sedan 1980-talet är Julmarknaden på Jamtli ett årligen återkommande arrangemang. Julmarknaden som äger rum från fredag till söndag, alltid helgen 2:a Advent. Det är en möjlighet för småskaliga producenter att visa och sälja sina alster samt för allmänheten att ta del av gammaldags jultraditioner i en mysig och inspirerande miljö. Att gå runt bland markandsstånden och möta alla hantverkare är en upplevelse i sig.  Att få höra berättelserna och inspirationen till hantverket bland juliga dofter i miljöer med sekelskifteskänsla. Det är den stora charmen med marknaden.

På Julmarknad på Jamtli får du en genuin upplevelse medan du gör dina inköp av julklappar och läckerheter till julbordet. Unika lokala hantverkare inom slöjd, hantverk och mathantverk från Jämtland Härjedalen är  grunden till marknaden.

 

I samarbete med Jamtli

Julmarknad på Jamtli arrangeras varje år i samarbete med Jamtli.