Har du testat Värmländskt Skrädmjöl?
Om inte – nu är det dags!
Skrädmjöl är havre som rostats och då får en god nötig smak. Det är glutenfritt och anses ge en jämnare blocksockernivå, sänka kolesterolhalten och hålla magen i form.
Det unika Värmländska Skrädmjölet har fått Skyddad geografisk beteckning av EU. Detta innebär att både odling och tillverkning ska ske i Värmland. Du kan läsa mer om Skrädmjöl i den prisbelönta boken ”Skrädmjöl” av Margareta Edsgård.
Projektet att marknadsföra Skrädmjöl finansieras av landsbygdsprogrammet och vi samarbetar i Föreningen Värmländskt Skrädmjöl för att lyfta denna unika produkt. Föreningen är öppen för alla som vill stötta arbetet Skrädmjöl. Idag är både odlare, kvarnar, hembygdsföreningar och bagerier m.fl. med i föreningen.
Är du intresserad och vill veta mer eller vara med i föreningen?
Karin Granström, Hushållningssällskapet Västra, karin.granstrom@hushallningssallskapet.se, 070-2576760.