Vi söker växtodlingsrådgivare till vårt kontor i Blekinge, Bräkne-Hoby

Som en medarbetare i team Lantbruk Kronoberg Blekinge arbetar du under eget ansvar i ditt område och har samtidigt kontinuerlig kontakt med övriga i teamet. Vi drar nytta av varandras kompetens inom arbetsgruppen, vi förutsätter därför att du är bra på att samarbeta.

Gemensamt för alla våra uppdrag är att vi på Hushållningssällskapet har en oberoende roll. Oberoendet skattas högt av våra uppdragsgivare, som huvudsakligen finns inom den gröna näringen.

Vi erbjuder dig en bra arbetsmiljö med möjlighet till balans mellan arbete och fritid, delaktighet och erfarenhetsutbyte med andra kollegor. På Hushållningssällskapet arbetar vi med kunskap för att utveckla det gröna näringslivet.

 I rollen ingår:

  • att arbeta som rådgivare mot lantbrukare i länet, både individuellt och i grupp.
  • fältrådgivning, växtodlingsplanering och hjälp med EU-stödsansökan. Kunderna odlar i huvudsak spannmål, oljeväxter och vall, men även stärkelsepotatis och sockerbetor är betydelsefulla grödor.
  • att arbeta inom Länsstyrelsens rådgivningsprojekt ”Greppa näringen” som innebär miljöinriktad rådgivning till jordbruket.

Beroende på intresse och kompetens finns det möjlighet att arbeta med andra uppdrag inom vår verksamhetsidé med t ex myndigheter som mottagare.

Detta är en möjlighet för dig som har/är:

  • agronom- eller lantmästarutbildning med växtodlingsinriktning.
  • några års arbetslivserfarenhet, gärna inom rådgivning till lantbruket.
  • serviceinriktade med en god pedagogisk förmåga.
  • bra på att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
  • B-körkort

För att lyckas i din yrkesroll krävs att du är bra på att planera och strukturera ditt arbete. Du måste kunna ta egna initiativ och ta ansvar för att uppdragen blir slutförda.

Det är en fördel om du har:

  • kunskap inom olika specialodlingar då vi har fler kunder med t ex grönsaker och bär, vilket gör att kunskap och erfarenhet inom dessa områden är meriterande.

Tillträdesdatum sker efter överenskommelse.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Hans Hedström, seniorrådgivare 070-543 40 91 eller Birgitta Jonasson 070-602 54 20, teamledare.

Sista ansökningsdag är 2020-12-10

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt till e-postadress jobb.h@hushallningssallskapet.se. Vi kommer att behandla ansökningarna löpande.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Läs hur vi behandlingar dina personuppgifter här.