Två rådgivare belönas med hederstiteln seniorkonsult för sina särskilda insatser

Carl Blackert, Hushållningssällskapet Halland, och Henrik Nätterlund vid rådgivningsbolaget HS Konsult i Örebro, fick utmärkelserna för att de både är experter inom sina områden och har gjort insatser på det nationella planet.

Utmärkelserna delade ut i samband med en stor konferens i Kalmar för rådgivarna vid alla landets Hushållningssällskap.

Det finaste av allt är att vara seniorkonsult. Vi hade många nomineringar och valde de här två i år. De är mentorer, lönsamma rådgivare och fungerar som Sverigeprofiler för Hushållningssällskapet, säger Erik Stjerndahl, vd för rådgivningsbolaget HIR Skåne och en av tre i juryn.

(Henrik och Carl med prisutdelarna Erik Stjerndahl och Jesper Broberg. Foto Helena Wennström)

Rollen som seniorrådgivare premierar kundfokus, teamkänsla och affärskompetens och stärker Hushållningssällskapets varumärke. Hushållningssällskapet har nu ett 20-tal seniorkonsulter, som utsetts i samband med den årliga rådgivarkonferensen.

Varje år sedan snart 40 år tillbaka bjuder Hushållningssällskapet in sina rådgivare till konferens. I år samlades man i Kalmar och borrade i ett stort antal ämnen för att vässa kompetensen, nätverka och fylla på med energi. Det är en mötesplats som får hög uppslutning och förstärker kulturen som oberoende kunskapsförmedlare i den gröna näringen.

Förmågan att omsätta kunskap till nytta för kund och sprida erfarenhet till kollegor är viktiga egenskaper i en tjänsteorganisation.

Motiveringar till årets utnämningar:

Carl Blackert: Med gedigen kunskap och erfarenhet och med fötterna stadigt förankrade i myllan lotsar Carl tryggt kunder och kollegor till nya mål och insikter, oavsett om det gäller odling, ekonomi eller strategi. Genom sin analytiska förmåga och sina kloka tankar har han utvecklat nya tjänster och produkter för lantbrukare. Råd från Carl faller inte bara i god jord – han ser till att de växer också!

Henrik Nätterlund: Med spetskunskap och stor affärsmässighet tar han kundens företag till nya höjder samtidigt som Hushållningssällskapets resultatkrav aldrig tappas bort. Ny erfarenhet dokumenteras lika säkert med pennans som med kameralinsens hjälp och delas frikostigt till kollegorna. Hans kunskap har skapat ett stort EKO inom lantbruksbranschen!