Potatisrådgivning

Vi erbjuder dig som potatisodlare en tjänst med specialkompetens för att optimera potatisodlingens kvalitet och ekonomi. Vi har kompetens inom både produktion och marknad. Rådgivning bedrivs på konsultbasis i individuell form och/eller i grupp.

Uppdragen utförs efter ett överenskommet program och täcker in odlingsplanering, utsädesfrågor, växtnäring, ombesörjning av jordprovtagning, växtskydd, skörd, lagring, hantering, uppföljning, med mera. En mycket central fråga är kvalitetsaspekten på skörden. Information distribueras löpande via mail, brev, telefonsupport etc.

Vi medverkar i olika utvecklings- och forskningsprojekt som berör potatis och håller oss därmed på framkant med ny kunskap. Vi arbetar dessutom med att främja konsumtion av svensk potatis inom landet genom information, PR och mässor.

Sök din närmaste rådgivare via kartan.

Här finns tjänsten

Potatisrådgivning
Created with Sketch. Stockholm Uppsala Södermanland Östergötland Jönköping Kronoberg Kalmar Gotland Blekinge Skåne Halland Västra Götaland Värmland Örebro Västmanland Dalarna Gävleborg Västernorrland Jämtland Västerbotten Norrbotten

Päranäring

Ett verktyg vid beslut och utvärdering av gödsling i potatis.

Mer om päranäring

Handbok om potatis

En beskrivande bok från utsädesproduktion till färdig produkt.

Till webbutiken