
MKB, Miljökonsekvensbeskrivning
Innan du lämnar in en ansökan om fiskodlingsverksamhet behöver du göra en miljökonsekvensbeskrivning. Den här delen av etableringsguiden beskriver hur du går till väga.
Läs merFiskodling är en verksamhet som omgärdas av många lagkrav. Processen med att få tillstånd att etablera en odling, driften, fiskarnas hälsa, slakt och försäljning regleras alla av olika lagar och förordningar som du måste känna till och förhålla dig till.
Här får du hjälp med en översikt av lagarna och du kan lätt hitta vilka lagkrav som är förknippade med olika delar av verksamheten: Översikt lagstiftning – pdf. Du får också en översikt över hur lång tid som olika ansökningar och andra processer tar: Översikt tidsåtgång – excl.
Nedan hittar du fler av etableringsguidens sidor. Du kan läsa direkt på skärmen eller ladda ner det som pdf. Allt material är fritt att använda både för eget bruk och i undervisning.
Allt material på denna sida och dess undersidor är under 2017-18 framtaget i projektet Etableringsguiden Fiskodling. Projektet har drivits av Hushållningssällskapet och finansierats av projektmedel från den nationella livsmedelsstrategin och/via Jordbruksverket. Projektets syfte har varit att skapa en etableringsguide för potentiella fiskodlare eller för andra som kan ha intresse av fiskodling.
Tina Hedlund
Aquanord AB
070-354 28 56
tina@aquanord.se
http://www.aquanord.se/
Innan du lämnar in en ansökan om fiskodlingsverksamhet behöver du göra en miljökonsekvensbeskrivning. Den här delen av etableringsguiden beskriver hur du går till väga.
Läs merHär får du reda på vad vattenbruksanläggningar inom EU behöver göra för att tillämpa en god hygienpraxis (GHP) enligt rådets direktiv 2006/88/EG1.
Läs merVad vet du om de lagar och föreskrifter som reglerar transport av fisk? Etableringsguiden beskriver bland annat transport av levande fisk mellan anläggningar och utsättning av fisk i naturvatten.
Läs merVad känner du till om vad som krävs för att få bedriva verksamhet inom livsmedelsproduktion? Etableringsguiden berättar om uppföljning och kontroll av verksamheten, tillsyn samt årliga rapportering...
Läs merI den här delen av etableringsguiden får du lära dig om Livsmedelsverkets bestämmelser kring slakteri, beredning och bearbetning, registrering av livsmedels- och styckningsanläggning.
Läs merVad behöver du veta om regelverket för att begränsa uppkomst och spridning av smittsamma sjukdomar mellan djur, och mellan djur och människor när du startar fiskodling? Etableringsguiden har svaret...
Läs merI den här delen av etableringsguiden görs en genomgång av processen för att söka miljötillstånd för verksamheten.
Läs merDet här är de lagar och förordningar som en blivande fiskodlare med avsikt att odla i öppna kassar, semislutna kassar eller landbaserad odling behöver känna till.
Läs merVår projektverksamhet är omfattande och pågår över hela landet. Här hittar du aktuella och avslutade nationella samt regionala projekt inom våra olika verksamhetsområden. Du kan söka efter ett p...
Läs merHos er, hos oss, på plats, på lunchen eller digitalt hemma i soffan? Välj den utbildningsform som passar dig bäst och ämnen som ligger dig varmt om hjärtat. Vi har en bred och omfattande utbildning...
Läs mer