Rådgivning vid köp av fastighet

Funderar du på att köpa en skogsfastighet?

Som oberoende skogsrådgivare hjälper vi dig vid valet av lämpliga objekt och ser till att du undviker de största fallgroparna. Du får svar på frågor som:

  • Stämmer underlaget för försäljningen?
  • Hur mycket kan avverkas innan avverkningsförbud inträder?
  • Finns naturhänsyn och kulturminnen?
  • Vilka kostnader finns på fastigheten under de närmaste 10 åren?
  • Finns det andra värden som rationaliseringsförvärv, jakt, fiske eller andra upplevelser som du kan dra nytta av?

Med den här tjänsten ökar möjligheten att göra en riktigt bra affär – och risken att göra en dålig affär minskar. Väsentliga delar är analys av kostnader och intäkter på kort och lång sikt.

I vårt arbete ingår till exempel följande moment: Kontroll av lagfaren ägare, genomgång och kontroll av underlag, uppföljning av natur- och kulturvärden, kontroll av avverkningsanmälan och avverkningsrätter, bedömning av ransonering, fler förvärv, finansiering och kostnader under en tioårsperiod.

Det finns många frågor att ställa sig, innan man lägger sitt bud. Vi ger dig svaren, så att du tryggt kan lämna rätt bud på rätt skogsfastighet.

Kontakta din närmaste skogsrådgivare via kartfunktionen.

Här finns tjänsten

Rådgivning vid köp av fastighet
Created with Sketch. Stockholm Uppsala Södermanland Östergötland Jönköping Kronoberg Kalmar Gotland Blekinge Skåne Halland Västra Götaland Värmland Örebro Västmanland Dalarna Gävleborg Västernorrland Jämtland Västerbotten Norrbotten