Småskalig livsmedelsproduktion

Vill du lyckas som livsmedelsproducent? Öka lönsamheten i ditt företag?

Småskalig livsmedelsproduktion handlar om att göra bra mat i liten skala. Ofta innebär produktionen att en råvara förädlas i någon form. Mjölk ystas till ost, kött mals och röks till korv, bär syltas eller saftas. Råvaran får då ett mervärde som du kan ta betalt för. Mathantverk från ett gårdsmejeri eller ett gårdsslakteri är exempel på småskalig livsmedelsproduktion, men det kan lika gärna handla om att du odlar potatis, rotfrukter eller grönsaker.

Hushållningssällskapet erbjuder stöd för dig som är småskalig livsmedelsproducent. Behöver du råd inför en investering? Vill du ha hjälp med alla regler och hitta ett system för egenkontroll? Vill du ingå i ett nätverk, kanske med gemensam marknadsföring? Egentligen handlar allt om att förbättra lönsamheten i ditt företag och att göra en långsiktigt hållbar affär av din idé.

Här finns tjänsten

Småskalig livsmedelsproduktion
Created with Sketch. Stockholm Uppsala Södermanland Östergötland Jönköping Kronoberg Kalmar Gotland Blekinge Skåne Halland Västra Götaland Värmland Örebro Västmanland Dalarna Gävleborg Västernorrland Jämtland Västerbotten Norrbotten

Individuell rådgivning

För dig som vill starta en ny verksamhet, eller utveckla din befintliga, erbjuder vi individuell rådgivning för företags- och affärsutveckling.

Läs mer

Kompetensutveckling inom mat

Matnyttig kunskap för både för dig som producerar livsmedel och för dig som möter kunderna.

Läs mer