Tvärvillkorsrådgivning

Vill du veta vad tvärvillkoren innebär för ditt jordbruksföretag? Vet du vad som händer med dina stöd om du inte lever upp till kraven?

Tvärvillkoren är många och dess tolkningar komplexa. Syftet med tvärvillkoren är bland annat att se till att de som värnar om miljö, djur och hälsa får ersättning fullt ut för sitt arbete vilket gör systemet mer rättvist.

En avvikelse mot tvärvillkoren kan däremot få stora ekonomiska konsekvenser i form av sanktioner på gårdsstöd, kompensationsbidrag och miljöersättningar.

Vi tillhandahåller rådgivning kring tvärvillkorsreglerna. I många län är denna rådgivning subventionerad av Jordbruksverket. Vår tvärvillkorsrådgivare kommer ut till gården och tillsammans går ni igenom reglerna som gäller för just din verksamhet. En lista upprättas på vad som är bra och vad som behöver åtgärdas. Vi är inte rapporteringsskyldiga utan är där för att hjälpa dig.

 

Hitta närmaste rådgivare via kartan.

Här finns tjänsten

Tvärvillkorsrådgivning
Created with Sketch. Stockholm Uppsala Södermanland Östergötland Jönköping Kronoberg Kalmar Gotland Blekinge Skåne Halland Västra Götaland Värmland Örebro Västmanland Dalarna Gävleborg Västernorrland Jämtland Västerbotten Norrbotten