Det här har vi gjort

Här visar vi olika projekt och sammarbeten som Hushållningssällskap runt om i landet har haft tillsammans med myndigeter.

Mer Fågelsång i mobilen – Appen LärKvitter

Ta med LärKvitter ut på dina marker. Med hjälp av appen blir det lättare att veta vilka fåglar du ser eller hör, du får dessutom råd om vad du kan göra för att skapa gynnsamma miljöer för dessa arter. Närmare 100 00 mobilanvändare har laddat ned den kostnadsfria appen LärKvitter. I appen går det lyssna till 39 arter och läsa om hur vi kan gynna dem med olika åtgärder.

Naturvårdsrådgivarna Sören Eriksson och Petter Halldén på Hushållningssällskapet/HS Konsult AB har arbetat med att ta fram all text och sammanställa materialet till appen.

– Det är roligt att se hur populär den här appen har blivit. Det betyder att kunskapen om odlingslandskapets fåglar sprids till fler, säger Petter Haldén

LärKvitter är en del av projektet Mångfald på slätten.

– Det finns ett intresse för fåglar och annan biologisk mångfald hos många lantbrukare. Uppslutningen är god när Jordbruksverket ordnar fältvandringar kring detta. Senast på en fältdag utanför Falköping visades åtgärder som lähäckar och småvatten till nytta för fåglar och annan biologisk mångfald säger Ann-Marie Dock Gustavsson på Jordbruksverket.

Ladda ner appen gratis på App Store eller Google Play. Sök på Lärkvitter.

Uppdragsgivare: Jordbruksverket

Fjärilar- en app i din mobil

Vi har på uppdrag av Jordbruksverket tagit fram material till en fjärilsapp. Ta med appen Fjärilar ut på dina marker. Med hjälp av appen blir det lättare att veta vilka fjärilar du ser.

Appen visar 17 fjärilar med information och flera bilder för varje fjäril. Med appen kan du öka dina kunskaper om fjärilar som lever i odlingslandskapet. Appen ger dig dessutom råd om vad du kan göra för att gynna dessa arter på dina marker.

Petter Haldén, Hushållningssällskapet/ HS Konsult, har tagit fram fakta till appen och fotat en hel del av bilderna på uppdrag av Jordbruksverket.

App_fjäril.stående

Du hittar appen gratis på App Store eller Google Play.
Uppdragsgivare: Jordbruksverket

 

Jobbar du för en myndighet och vill ha kontakt med något av våra hushållningssällskap? Välkommen att kontakta oss, du finner alla våra medarbetare i funktionen Hitta din kontakt längre ner.

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.