OdlingsKit Kryddväxter

Krydda vardagen med din egen odling i hemmet. Med Hushållningssällskapets OdlingsKit kan du odla dina egna kryddväxter – garanterat lokalproducerat och ekologiskt. OdlingsKitet är enkelt att använda och innehåller allt du behöver för att komma igång med din odling.

Kryddorna består av en unik blandning av årets utvalda fröer, noga handplockade och testade vid försöksgården Öjebyn Agro Park.

Det här får du i ditt OdlingsKit med kryddväxter:

  • Årets utvalda fröer av Citronmeliss, Basilika, Oregano, Timjan och Persilja
  • Brätten
  • Jord
  • Exklusiva recept från Hushållningssällskapets matkonsult
  • Odlingsanvisningar och tips från rådgivarna vid Öjebyn Agro Park

Plantera, skörda, ät! Färska kryddor smakar mer. I paketet ingår fräscha recept och tips på hur du kan skapa kreativa smakexplosioner av dina egenodlade kryddor.

Marinera, toppa, garnera och smaksätt mat och dryck och varför inte dekorera hemmet med dina hemmaodlade växter?

Dela ditt #OdlingsKit med omvärlden och sprid odlarglädjen bland dina vänner på sociala medier!

Ha tillgång till färska kryddor 365 dagar om året. Fröna räcker till flera sådder!

I hemmet, i pallkrage eller friland – hur odlar du? Kryddor kan man odla inomhus i princip hela året bara de får nog med ljus, värme, vatten och näring. De går också bra att plantera ut i en stor kruka på balkongen eller i pallkrage när det blivit frostfritt.

Till webbshopen

 

Noga utvalt efter årtionden av tester

På Öjebyn Agro Park driver vi på Hushållningssällskapet försöksodlingar och projekt med koppling till lantbruk, trädgård, livsmedel och landsbygdsutveckling av olika slag. Vår målsättning är att inspirera och tillgodose företagarens krav och önskningar på utveckling och nya innovationer inom trädgårds- och lantbruksnäringen.

Försöksverksamheten bedrivs för att se hur våra nordliga förhållanden och förändrat klimat påverkar grödor, sådd och skörd. Det gör att vi kan erbjuda klimatanpassad kunskap och tåliga grödor med hög odlingssäkerhet utifrån vår långa och breda erfarenhet.

Det är just den kunskapen vi använt oss av när vi tagit fram ditt OdlingsKit. Våra noga utvalda sorter baseras på årtionden av tester vilket ger dig bästa möjliga förutsättningar för en lyckad odling – från sådd till skörd.

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.