OdlingsKit Grönsaker

Äntligen odlingsdags! Med Hushållningssällskapets OdlingsKit för pallkrage och friland får du allt du behöver för en god och smakrik skörd. Paketet innehåller en unik blandning av årets utvalda fröer, noga handplockade och testade vid försöksgården Öjebyn Agro Park.

Grödorna är anpassade för att klara av klimatet från norr till söder för att säkerställa en smakrik skörd var du än befinner dig i landet. Hushållningssällskapets OdlingsKit fungerar lika bra för stadsodling i pallkrage som för traditionell odling i friland.

Det här får du i ditt OdlingsKit med grönsaker:

  • Årets utvalda fröer av Morot, Rödbeta, Rädisa, Dill, Majrova, Krispsallat, Broccoli, Grönkål, Vitkål och Kålrabbi
  • Fiberduk
  • Jord
  • Brätten
  • Exklusiva recept från Hushållningssällskapets matkonsult
  • Odlingsanvisningar och tips från rådgivarna vid Öjebyn Agro Park

Med odlingsråden som medföljer guidar vi dig från sådd och planteringsavstånd till skötsel och gallring. När det är dags för skörd kan du duka upp till en riktig skördefest baserad på recepten som Hushållningssällskapets matkonsult tagit fram speciellt för grödorna som du odlat.

Ta del av odlarglädjen från jord till bord med Hushållningssällskapets OdlingsKit.

Till webbshopen

Noga utvalt efter årtionden av tester

På Öjebyn Agro Park driver vi på Hushållningssällskapet försöksodlingar och projekt med koppling till lantbruk, trädgård, livsmedel och landsbygdsutveckling av olika slag. Vår målsättning är att inspirera och tillgodose företagarens krav och önskningar på utveckling och nya innovationer inom trädgårds- och lantbruksnäringen.

Försöksverksamheten bedrivs för att se hur våra nordliga förhållanden och förändrat klimat påverkar grödor, sådd och skörd. Det gör att vi kan erbjuda klimatanpassad kunskap och tåliga grödor med hög odlingssäkerhet utifrån vår långa och breda erfarenhet.

Det är just den kunskapen vi använt oss av när vi tagit fram ditt OdlingsKit. Våra noga utvalda sorter baseras på årtionden av tester vilket ger dig bästa möjliga förutsättningar för en lyckad odling – från sådd till skörd.

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.