MatGlad – Välkommen på middag!

”Välkommen på middag” innebär måltidsglädje och social samvaro för människor som behöver lite extra stöd i vardagen. I ”Välkommen på middag” träffas deltagarna i sina hem och bjuder varandra på middag var sin gång. Hela idén och målet är att träffa nya vänner och ha roligt tillsammans.

Middagsgrupperna består av tre-fyra personer som omväxlande träffas hos varandra. Middagsfixaren bjuder sina vänner på bra, lättlagad och – förstås– väldigt god mat. Mycket fokus läggs på att skapa en trevlig måltidsmiljö, liksom att träna på att umgås och konversera med sina gäster. Genom att lära sig att bjuda in nya vänner utvidgas bekantskapskretsen.

I projektet ”Välkommen på middag” får deltagaren testa sig fram, och utveckla de olika möjligheter som finns, för att skapa en god måltidsmiljö som stimulerar både matglädje och social samvaro. Deltagarna får all hjälp som behövs (för den som vill) med både planering, inköp och matlagning. Maten lagas efter recepten i appen MatGlad som vägleder och gör det lätt för alla att laga och bjuda på mat. Att klara av att laga mat, att våga bjuda på den, och att verkligen känna att denna måltid har jag fixat själv – det är viktigt för självkänslan!

Projektet har finansierats av Arvsfonden.

”Välkommen på middag” genomförs i samarbete med FUB och Studieförbundet Vuxenskolan. För dig som är intresserad av att antingen leda en cirkel eller delta i ”Välkommen på middag”, kontakta ditt lokala kontor för Studieförbundet Vuxenskolan.

Mer information

Läs mer om ”Välkommen på middag” och ladda ner studiehandledning mm.på www.valkommenpamiddag.nu>>

Folder om Välkommen på middag!>>

Kontakta Margareta Frost-Johansson tel. 0521 – 72 55 60, margareta.frost@hushallningssallskapet.se

 

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.