MatGlad

MatGlad är en helt ny variant av digital kokbok med härliga matbilder och instruktioner steg-för-steg. Appen MatGlad finns tillgänglig för alla plattformar (smartphones och läsplattor) och laddas ner från Appstore och Playbutiken/Google Play. Det finns också en version för dator som nås via www.matglad.nu

MatGlad är ett hjälpmedel för att kunna planera och laga de dagliga måltiderna. MatGlad gör det enklare och roligare att laga mat för både nybörjare och lite mer vana matlagare. MatGlad ger helt nya möjligheter att följa ett recept jämfört med en vanlig kokbok. Tydliga bilder och symboler, smarta inköpslistor och recept upplagda i korta beskrivningar steg för steg bidrar till att ge matlust och matglädje. Genom sitt pedagogiska upplägg med korta, informativa instruktioner på lätt svenska och sin design gör appen MatGlad det lätt för alla att laga mat och lyckas i köket.

MatGlad är inte bara en kokbok. Om man har MatGlad i sin läsplatta kan man också planera sin egen veckomatsedel med recepten som finns i receptbanken. Matsedeln kopplas sedan till en inköpslista som man kan maila, sms:a alternativt skriva ut eller ha i sin telefon eller surfplatta.

MatGlad har tagits fram i samarbete med föreningarna FUB, Attention, Grunden media, Primacura media och boende på servicebostäder i Alingsås och Borås.

För mer information om MatGlad

Kontakta Margareta Frost-Johansson, projektledare, Hushållningssällskapet Väst,
telefon 0521 – 72 55 60.

Ladda ner folder om MatGlad>>

MatGlad-appen är framtagen av Hushållningssällskapet Väst med stöd från Arvsfonden.