Länkar & webshops

I några av våra projekt har vi startat upp hemsidor. Där hittar du mer råd och tips och nyttig information inom respektive ämne.

fokusmatgladje.nu

I Fokus Matglädje får kommunen möjlighet att lyfta den offentliga måltiden genom konkreta, inspirerande utbildningar med matgästen i fokus och tydliga mål. Klimatsmart mat med hållbara råvaror och kreativ matlagning ingår i helhetslösningen för måltidslyftet.

hungrig.nu

En centralstation dit ni kan gå för att få veta vilket tåg ni ska hoppa på då ni behöver kunskap och råd inom allt som rör mat och matlagning för familjen. Med ett helhetstänk i matlagning och inköp höjer vi kvaliteten på det vi stoppar i våra egna och våra barns magar. Det behöver varken vara krångligt, tidskrävande eller dyrt. Här finns också en webshop med bl.a. bra receptböcker.

hittastilen.nu

Vill ni ha tips hur man kan arbeta med hälsa på din skola? Funderar ni på att ordna en hälsodag?
Med Hitta stilen på din skola lyfts frågor om livsstil och hälsa med särskilt fokus på mat, sömn och fysisk aktivitet. Du får tips på olika aktiviteter som ni kan göra tillsammans med barnen, antingen fristående eller under en temadag. Läs mer på www.hittastilen.nu

Materialet kan beställas på www.hittastilenmaterial.nu

lagerliv.nu

Sidan för dig som anordnar, planerar, jobbar på någon form av lägerverksamhet. Det kan vara inom skola eller förening, scouterna eller annan gruppverksamhet. Allt för att ge dig de bästa förutsättningar för att arrangera en lyckad lägervecka. Webshop där du kan köpa Lägerboken mm.

matglad.nu

Matglad är ett projekt som använder ny teknik för att inspirera och hjälpa personer med lindriga till måttliga intellektuella funktionshinder att planera och laga mat.

matlabbet.nu

Matlabbet – roliga matexperiment för barn.
Vem har sagt att köket bara är för vuxna? Välkomna in i ett spännande matlabb där både stora och små kan vara med och upptäcka. Med enkla och effektfulla experiment använder vi våra sinnen för att utforska smakernas fantastiska värld.

mindrematsvinn.nu

Allt fler uppmärksammar att matsvinn är en viktig miljöfråga. Matsvinn uppkommer i olika led och problemet berör många olika aktörer. Om kommunernas offentliga storkök lyckas minimera sitt svinn står många som vinnare. Matkostnaderna minskar.Kommunen kan välja att köpa mer närproducerat och ekologiskt för de sparade pengarna. Detta medför en dubbel vinst för miljön. Många tips och mycket kunskap hittar du här.

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.