Stöd till investeringar med klimatnytta – vi hjälper dig!

Har du funderat på att ersätta torkens oljepanna till en flispanna? Investera i en rälshängd, automatisk strövagn istället för att riva med traktor/lastare? Montera värmeväxlare? Den 8 november öppnar ett 10 dagar långt ansökningsfönster för Klimatklivet, ett företagsstöd som söks via Naturvårdsverket.

Klimatklivet är ett investeringsstöd för att minska koldioxidutsläpp och påskynda omställningen från fossila bränslen till förnybara, till exempel genom att byta ett dieseldrivet moment i utfodringen till en eldriven lösning. Undantag i Klimatklivet är bland annat investeringar som ingår i systemet för elcertifikat (tex solceller).

Klimatklivet har inget lägsta belopp att söka investeringsstöd för, men investeringen behöver ha längre återbetalningstid än fem år. Ansökan består av beräkningar i form av kostnads- och lönsamhetskalkyl, utsläppsberäkning samt beskrivning och motivering till investering. Beräkningar görs för både ny- och ersättningsinvesteringar.

Har du en idé där mängden diesel eller olja minskar? Hör av dig till oss så hjälper vi dig reda ut om det finns chans till uppemot 70% i stöd inom klimatklivet!

Kom ihåg att ansökningsperioden stänger den 18 november kl. 17.00.
Det är hög tid att börja med ansökan!

Kontakta våra rådgivare om du vill veta mer:

Benjamin Bollhöner, 070-101 56 50
Kristina Sigfridsson, 073-050 89 25