Sprillans ny teknik på Ingelstorpgymnasiet!

I dagarna blev avtalet klart mellan Ingelstorpgymnasiet och Lantmännen Maskin gällande leasing av nya traktorer och redskap.

I augusti, lagom till skolstarten, levereras en alldeles ny traktor – en Fendt 516 Vario ProfiPlus – utrustad med GPS-teknik. Skolan kommer även att utrustas med en ny plog och under hösten ytterligare en traktor.

– Det känns jättebra att kontinuerligt kunna ge eleverna tillgång till den nyaste tekniken. Det ligger helt i linje med vår ambition att erbjuda en av Sveriges bästa lantbruksutbildningar. Den tekniska utvecklingen inom lantbruket går i snabb takt och det gäller att vi som utbildar inom lantbruksyrket håller oss uppdaterade, säger Tova Johansson rektor vid Ingelstorpgymnasiet.

På Ingelstorpgymnasiet kan man läsa olika inriktningar inom Naturbruksprogrammet, exempelvis Lantbruk eller Lantbruk Entreprenad. Behovet av välutbildad arbetskraft inom lantbruksnäringen är stort. Det finns goda möjligheter att få jobb direkt efter studenten, men många väljer även att läsa vidare på högskola eller universitet.