Spaningar från unga i Kunskapspodden

Lyssna på några spanare som deltog i vårt Framtidslabb. Med deras tankar på framtiden önskar vi alla en skön jul och fint nyår!

Spanarna i detta årets sista avsnitt av Kunskapspodden är några av de 27 som deltog i Hushållningssällskapets Framtidslabb i november 2018.

Hur ser de på framtiden och vad tycker de om Hushållningssällskapet? Det är unga medlemmar och kunder som bjuder på sina reflektioner och som gärna vill vara med och påverka.

Kunskapspodden – klicka och lyssna här!

Kunskapspodden görs på uppdrag av Hushållningssällskapet och SLU.

Sugen på mer matiga poddar från Hushållningssällskapet?

Lyssna på Hungrig-podden. På HungrigPodden pratar vi om mat, råvaror, matlagning, hälsa och miljö. Vi samtalar om hur vi i praktiken, med olika ambitionsnivå, kan äta bra och gott.

Här kan du lyssna och hitta mer info!

En annan matglad podd är Möt din Mat . Följ med till kunniga och engagerade odlare och andra som berättar hur produktionen går till. Du får höra kunniga hortonomer och matkonsulter på Hushållningssällskapet som ger intressanta fakta och råd om olika råvaror – från frö till tallrik. Varje avsnitt är fokuserat på en råvara i taget. Vi lär oss om odling och matproduktion, om råvaran som mat och näring samt diskuterar olika miljöaspekter. I slutet av varje avsnitt får hobbyodlaren tips och råd. Men mat är ju också mycket njutning så smak, doft och minnen kopplat till mat är också naturliga inslag i programmet.